Snoudena tēvs ignorējis juristu ieteikumus un sazinājies ar dēlu (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) līdzstrādnieka Edvarda Snoudena tēvs, nepaklausot jurista padomiem, pirmo reizi internetā sazinājies ar savu dēlu, ceturtdien pavēstīja Edvarda Snoudena advokāts Anatolijs Kučerena.

Jau vēstīts, ka Snoudena tēvs Lons Snoudens saņēmis Krievijas vīzu, tomēr nav zināms, kad viņš plāno doties uz Krieviju. Vizīte tiks turēta lielā slepenībā un informācija par to tiks izpausta tikai pēcāk, trešdien ziņoja aģentūra «Interfax». To apstiprināja arī Kučerena, piebilstot, ka tāda ir ģimenes vēlme.

Lons Snoudens lēmumu sazināties ar dēlu pieņēmis neatkarīgi, neņemot vērā savu advokātu ieteikumus to nedarīt, norādīja Kučerena.

«Tēva jūtas izrādījās spēcīgākas nekā bažas par drošību,» viņš piebilda.

«Bet mēs joprojām neiesakām viņiem sazināties caur internetu, pat izmantojot šifrētus kanālus, lai gan mēs zinām, ka Edvards ir tehnoloģiju eksperts,» norādīja Kučerena.

ASV meklē bijušo izlūkdienestu darbinieku Snoudenu par slepenu dokumentu publiskošanu. ASV varasiestādes viņam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā un citos noziegumos.

Snoudens vairākas nedēļas pavadīja Maskavas Šeremetjevas lidostas tranzītzonā, kuru pameta tikai 1.augustā, kad Krievija viņam uz gadu piešķīra pagaidu patvērumu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu