Londonā par dalību grautiņos apsūdzēti 1000 cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonas policija trešdien paziņoja, ka par piedalīšanos pagājušās nedēļas grautiņos apsūdzības izvirzītas vairāk nekā 1000 cilvēku, turklāt var tikt izvirzītas vēl arī citas apsūdzības, jo policisti turpina izskatīt novērošanas kameru materiālus, kas kopumā ir 20 000 stundu gari, un apzināt vainīgos.

Apsūdzības 1005 cilvēkiem

No 1733 Londonā arestētajiem apsūdzības par dažādiem pārkāpumiem izvirzītas 1005 grautiņu dalībniekiem.

"Tā ir svarīga robežzīme, bet izmeklēšana vēl ne tuvu nav beigusies," sacīja Metropoles policijas komisāra vietas izpildītājs Tims Godvins. Grautiņu lietas izmeklēšanā iesaistīti aptuveni 500 Skotlendjarda darbinieku.

"Bez atslābuma turpinās mūsu izmeklēšana, lai atrastu tos, kas vainojami pagājušās nedēļas šausminošajā vardarbībā," uzsvēra amatpersona, piebilstot, ka "visā Metropoles policisti strādā dienu un nakti, lai apkopotu liecības, kuru rezultātā šīs apsūdzības var tikt izvirzītas."

Identificē sabiedrība un ģimene

Pēc tam kad policija bija publiskojusi ar novērošanas kamerām uzņemtos materiālus par veikalu izlaupīšanu Londonā, Mančestrā, Birmingemā un citās Anglijas pilsētās, lielāko daļu aizdomās turamo identificējuši sabiedrības pārstāvji, arī pašu grautiņu dalībnieku ģimenes locekļi.

Tīmekļa vietnē "Flickr" publicētās aizdomās turamo fotogrāfijas aplūkotas jau 7,8 miljonus reižu.

Notiesāti jau 115 cilvēki

Tik daudzi grautiņu dalībnieki aizturēti, pateicoties smagajam policijas darbam un "lielajam atbalstam, ko snieguši likumam paklausīgie londonieši, kas savās kopienās šādu uzvedību necietīs", skaidroja Londonas mērs Boriss Džonsons.

Līdz pirmdienas pēcpusdienai par dalību grautiņos Anglijā un Velsā notiesāti 115 cilvēki. 26 no viņiem ir jaunāki par 18 gadiem, liecina Tieslietu ministrijas apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu