Snoudena tēva vizīte Krievijā tiks turēta lielā slepenībā (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) līdzstrādnieka Edvarda Snoudena tēva vizīte Krievijā tiks turēta lielā slepenībā un informācija par to tiks izpausta tikai pēcāk, trešdien vēsta ziņu aģentūra «Interfax».

Jau vēstīts, ka Snoudena tēvs Lons Snoudens saņēmis Krievijas vīzu, tomēr nav zināms, kad viņš plāno doties uz Krieviju.

«Snoudena seniora un viņa līdzbraucēju vizīte acīmredzamu iemeslu dēļ būs slepena,» atsaucoties uz šiem notikumiem tuvu stāvošu personu, vēsta «Interfax». «Pasaule par to uzzinās «post-factum» pēc tam, kad tēvs kādā slepenā vietā būs saticis savu dēlu.»

ASV meklē bijušo izlūkdienestu darbinieku Snoudenu par slepenu dokumentu publiskošanu. ASV varasiestādes viņam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā un citos noziegumos.

Snoudens vairākas nedēļas pavadīja Maskavas Šeremetjevas lidostas tranzītzonā, kuru pameta tikai 1.augustā pēc tam, kad Krievija viņam uz gadu piešķīra pagaidu patvērumu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu