Lien zem vagoniem, lai šķērsotu sliedes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

Jelgavas depo mikrorajonā uz dzelzceļa sliedēm dienā nomainās vairāki vilcienu sastāvi, tādēļ iedzīvotājiem dažkārt nav iespējams šķērsot sliedes – pārgalvīgākie izvēlas līst pa vagonu apakšu, nevis iet līdz attālajām gājēju pārejām.

Stacijas tuvumā nav ne tuneļa, ne arī tiltiņa, lai iedzīvotāji sliedes varētu šķērsot droši. Sliežu šķērsošanai paredzētās gājēju pārejas atrodas pārāk tālu, līdz ar to cilvēki riskē. «Katru dienu šajā sliežu posmā nomainās vairāk nekā 20 vilciena sastāvu uz katru pusi,» stāsta šā rajona iedzīvotājs Dzintars, kuram «korķi» uz sliedēm problēmas nesagādā, jo otrā pusē tikt nevajagot – viņš vien noskatās pārgalvjos, kas šķērso sliedes, lai nenokavētu vilcienu pieturā «Cukurfabrika».

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) pārstāve Antra Birzule-Ģermane stāsta, ka šajā posmā nav iespējams ierīkot papildu gājēju pārejas, jo sliežu ceļi tiek izmantoti intensīviem manevriem un vagonu uzglabāšanas funkcijai: «Vairākkārtējos objekta apmeklējumos secināts, ka iedzīvotāju un vilcienu kustības drošībai papildu gājēju pārejas minētajās teritorijās nav iespējams ierīkot.» Šajā teritorijā nav arī iespējams vagonus atkabināt, jo tas nav saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumiem. LDz pārstāve atklāj, ka jautājumi par iedzīvotāju pārvietošanos pār dzelzceļa sliedēm jārisina pašvaldībai. LDz lūdz arī atgādināt, ka atrašanās uz vai pie sliežu ceļiem ir ārkārtīgi bīstama un nereti beidzas letāli, dzelzceļa šķērsošana neatļautās vietās ir sodāma.

«Iedzīvotāji nav vērsušies ar sūdzībām par pārejas neesamību pāri dzelzceļa sliedēm depo mikrorajonā,» zz.lv stāsta pašvaldības pārstāve Līga Klismeta. Viņa pieļauj, ja iedzīvotāji izteiks šādu vēlmi un valstī uzlabosies ekonomiskā situācija, tad pašvaldība kopā ar LDz varētu apsvērt iespēju izbūvēt gājēju gaisa tiltiņu.

Jāpiebilst, ka līdzīgu viedokli gan LDz, gan pašvaldība zz.lv pauda par iespēju ierīkot gājēju tiltiņu pāri dzelzceļa sliedēm stacijā «Cukurfabrika».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu