Apsver armijas iesaistīšanu Londonas nemieru likvidēšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pastiprināts policistu skaits Londonā tiks saglabāts līdz nedēļas beigām, lai gan nekārtības Anglijā šobrīd ir rimušās, vēsta ITAR-TASS.

Varētu ieviest komandantstundu

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerūns parlamenta ārkārtas sēdē šodien uzsvēra, ka valdība patlaban neplāno militāro vienību iejaukšanos, jo uzskata, ka kārtības nodrošināšana ielās ir policijas pienākumus. Tomēr, ja masu nemieri un laupīšanas turpināsies, premjers neizslēdza iespēju kārtības nodrošināšanai iesaistīt arī armiju, kā arī ieviest komandantstundu.

Viņš norādīja, ka nekārtību likvidēšanai bija pārāk maz policistu. Tāpat viņš norādīja, ka policisti cīņai pret masu nekārtībām izmantoja nepareizu taktiku. Viņi mēģināja nodrošināt sabiedrisko kārtību, tai bija jābūt cīņai ar noziedzniekiem, viņš teica deputātiem.

Arestēti 888 cilvēki

Jau vēstīts, ka kopš sestdienas saistībā ar vardarbību, nekārtībām un laupīšanu Londonā aizturēti 888 cilvēki, bet 371 izvirzītas apsūdzības.

Vēl 300 aizdomās turamie arestēti citās Anglijas pilsētās.

Aizvadītās divās naktīs Londonas ielās patrulēja ap 16 000 policistu.

Dzīvību zaudējuši četri cilvēki

Kopumā plašajos nemieros dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet desmitiem veikalu un māju nodedzinātas.

Daudzi veikali tikuši arī izlaupīti.

Jau ziņots, ka nakts uz ceturtdienu Anglijas pilsētās aizritējusi salīdzinoši mierīgi, un atšķirībā no iepriekšējām naktīm nav saņemtas ziņas par laupīšanām, dedzināšanu vai plašām sadursmēm ar policiju.

Londonā valdījis neierasts miers un bijusi redzama pastiprināta policijas klātbūtne.

Metropoles policija informē, ka Eltemas rajonā Londonas dienvidu daļā jaunieši likumsargu virzienā raidījuši dažādus priekšmetus, taču nemieru cēlāji tikuši izklīdināti.

Arī citās pilsētās, kur iepriekšējās naktīs notikušas laupīšanas un citas nekārtības, nakts aizvadīta bez nopietniem incidentiem.





KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu