Kuģa avārijā Kongo DR noslīkuši vismaz 50 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Kongo Demokrātiskās Republikas ziemeļrietumos nogrimis kuģis, noslīkuši vismaz 50 cilvēki un vēl aptuveni 35 pazuduši, piektdien ziņo Ekvatora provinces valdība.

Nelaime notikusi trešdienas naktī Čuapas upē, 115 kilometrus uz austrumiem no provinces galvaspilsētas Mbandakas, kuģim saduroties ar kādu citu laivu, kurā nebija ne kravas, ne pasažieru.

Provinces valdības pārstāve atklāja, ka uz kuģa atradušies vismaz 200 pasažieri un līdz ceturtdienai uzskaitīti 115 avārijā izdzīvojušie un no upes izvilkti 50 līķi.

"Pārējie, protams, ir pazuduši vai aizskaloti," viņa piebilda.

Līdz ar pasažieriem pārvadā preces

Līdz ar pasažieriem lielā motorizētā barža pārvadājusi arī preces. Dokumenti liecina, ka

uz kuģa atradušies 200 cilvēki, bet daži izdzīvojušie pasažieri ziņojuši, ka viņu skaits sasniedzis vismaz 350.

Pārpildītas laivas Kongo DR nav nekas neparasts, kaut tas ir viens no galvenajiem cēloņiem daudzajām kuģu katastrofām uz upēm un ezeriem.

Nelaimes gadījumus izraisa arī norāžu trūkums uz ūdensceļiem, transporta līdzekļu vadītāju pieredzes trūkums un daudzās neapgaismotās laivas.

Daudzos kuģos un laivās nav arī nekādu glābšanas vestu.

Sevišķi daudz avāriju uz ūdens ceļiem notika aprīļa beigās un maija sākumā, tādēļ no amata bija spiests atkāpties transporta ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu