Polija Smoļenskas katastrofā vaino savu pilotu un Krieviju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas izmeklētāji ziņojumā par Smoļenskas aviokatastrofu, kurā dzīvību zaudēja toreizējais Polijas prezidents un desmitiem citu augstāko valsts amatpersonu un sabiedrisko darbinieku, par vainīgo pusi nelaimē nosaukusi arī Krieviju, ziņo BBC.

Ziņojumā atzīts, ka galvenais katastrofas iemesls bijusi pilota kļūda, taču nozīmīga vaina jāuzņemas arī Krievijas gaisa kontrolieriem, tāpat arī vainots tiek nepietiekamais apgaismojums Smoļenskas apkārtnē.

Kā ziņots iepriekš, pirms vairākiem mēnešiem oficiālo ziņojumu par katastrofu publiskoja arī Krievija, un šajā ziņojumā notikušajā vainota Polija, konkrēti, tās pilotu kļūda, un kritizēts tas, ka apkalpe izdarījusi "nevajadzīgu risku spiediena no augstākstāvošajiem ietekmē". Polija, atbildot uz kritiku, norādīja, ka pieņem "dažus no secinājumiem", taču Maskavas ziņojums esot "nepilnīgs".

Polija savā ziņojumā skaidro, ka pilotam trūcis pieredzes, nosēdinot lidmašīnu nelabvēlīgos laika apstākļos, savukārt apkalpei trūcis atbilstoša aprīkojuma. Savukārt akmens Krievijas lauciņā esot "bojātais un nepilnīgais" apgaismojums lidostas tuvumā, kā arī tas, ka nolaišanās dispečers sniedzis "kļūdainu informāciju" lidmašīnas apkalpei, kad tā sākusi nosēšanos.

Aviokatastrofa, kurā gāja bojā 96 cilvēki, viss Polijas sabiedriskās elites zieds, turpina radīt ne mazums spriedzes Polijas un Krievijas attiecībās.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu