Kura ir vislabākā kūku cepēja Zemgalē? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā sestdienā, 27. jūlijā, ar pasākumu Jelgavā tika atklāta akcija «Latvijas mājas tortes 2013». Viesu namā «Zemnieka cienasts» pulcējās 17 prasmīgas mājas toršu cepējas no visas Zemgales, lai atrādītu savu īpašo un Zemgalei raksturīgo mājas torti.

Par Zemgales novada raksturīgākās tortes autori atzīta divu bērnu māmiņa Ilze Kupča no Baldones. Ilze ir topošā juriste, kura brīvajā laikā cep kūkas, atpūšas pie dabas un nodarbojas ar velosportu. Zemgales novada uzvarētājtorte ir gatavota no mājas biskvītiem ar skābenu dzērveņu ievārījumu un krēmu, bet rotāta ar dzeltenām un rozā vārīta krēma rozītēm.

Pasākums aizvadīts ģimeniskā gaisotnē, cildinot tradīcijas, apspriežoties ar domubiedriem, vērojot «Staburadze» prasmīgo konditoru paraugdemonstrējumus, ēdot gardas kūkas un galu galā – noskaidrojot Zemgales novada raksturīgākās tortes autori.

Pasākumā piedalījās ne tikai dalībnieces un sabraukušie skatītāji, bet arī īpaši pieaicināti eksperti, kuri palīdzēja noteikti, kura no gardajām tortēm atzīstama par uzvarētāju. Ekspertu vidū pulcējās tautā mīlētas un zināmas personas – Jelgavas mērs Andris Rāviņš, diriģents Raitis Ašmanis un Lauris Reiniks ar tēvu Artūru Reiniku -, bet pasākumu vadīja daiļā Santa Didžus.

Zemgales novada uzvarētāju noteica pieaicinātie eksperti, sadarbojoties ar akcijas dalībniecēm, kurām arī tika dota iespēja balsot par savu favorīttorti.

Uzvarētāja atzina, ka viņai galvenais ir, lai izceptā torte tiktu apēsta, bet lielu gandarījumu sagādā tas, ja ēdāji pasaka paldies un uzteic par lielisku garšu. «Staburadze» uzvarētājai dāvāja 200 latu ģimenes tradīciju pilnveidošanai.

Jelgavā noslēdzies pirmais no pieciem «Latvijas mājas tortes 2013» akcijas posmiem, taču nākamais norisināsies jau 3. augustā, Kuldīgā, kur dalībnieki pārstāvēs visas Kurzemes novadu. Pasākums Kuldīgā norisināsies sestdien «Rumbās» Mārtiņsalā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu