Chrysler atkal cieš zaudējumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves uzņēmums "Chrysler Group LLC" šā gada otrajā ceturksnī cieta zaudējumus 370 miljonu dolāru (180,9 miljonu latu) apmērā, kas galvenokārt skaidrojams ar vienreizējām izmaksām saistībā ar ASV un Kanādas valdības aizdevumu atmaksu.

Zaudējumi otrajā ceturksnī sekoja peļņai šā gada pirmajos trīs mēnešos, kas bija pirmā "Chrysler" gūtā peļņa pēdējo piecu gadu laikā.

Kompānijas vienreizējie izdevumi ASV un Kanādas aizdevumu atmaksai otrajā ceturksnī sasniedza 551 miljonu dolāru (269,4 miljonus latu).

Tādējādi uzņēmums pilnībā atmaksājis no abu valstu valdībām saņemtos aizdevumus.

Neskaitot šīs izmaksas, "Chrysler" otro ceturksni noslēdza ar 181 miljona dolāru (88,5 miljonu latu) tīro peļņu.

Savukārt "Chrysler" apgrozījums otrajā ceturksnī palielinājās par 30% - līdz 13,7 miljardiem dolāru (6,7 miljardiem latu).

Pagājušajā ceturksnī "Chrysler" kopumā pārdeva 514 000 automašīnu, kas ir par 19% vairāk nekā 2010.gada attiecīgajā laika periodā.

Kā ziņots, 53,5% "Chysler" akciju pieder Itālijas autobūves uzņēmumam "Fiat".

"Chrysler" bija spiests lūgt finansiālu palīdzību un īstenot bankrota procedūru, lai pārdzīvotu straujo automašīnu tirdzniecības kritumu ASV 2008.-2009.gada finanšu krīzes laikā.

"Fiat" pārņēma "Chrysler" vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu