Kā novecot skaisti jeb plastikas ķirurģija sejas ādas uzlabošanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/soundlessfall

Ritot laikam, mūsu organismā notiek dabīgās novecošanās process, kas skar arī sejas ādu. Uzzini, kādus uzlabojumus iespējams veikt ar plastikas ķirurģijas palīdzību! Konsultē plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis.

Novecošanās process katrai noris ļoti individuāli, tomēr, pārkāpjot 40 gadu vecuma slieksni, pirmās pazīmes kļūst arvien redzamākas.

"Te nu ir divas iespējas. Ir cilvēki, kuri gaida, līdz vecuma iezīmes sejā kļuvušas izteikti uzkrītošas un tad nāk uz "kapitālo remontu", tomēr lielākā daļa cilvēku sejas korekciju izvēlas veikt laikus, tā ietaupot gan naudu, gan iegūstot īsāku atlabšanas periodu," stāsta speciālists.

* Sejas ģeometrija

Sejas plastika tiek veikta, ņemot vērā sejas ģeometriju. Ar katru gadu tās ģeometrija mainās: izzūd noteikts mililitru skaits mīksto audu un tā rezultātā sakrīt vaigi, noslīd plakstiņi, degungals un uzacis, parādās arvien dziļākas grumbas, bet lūpas kļūst arvien tukšākas un plānākas.

Kā apgalvo Jānis Ģīlis, ar plastikas ķirurģijas palīdzību visas šīs struktūras iespējams atjaunot – tām piešķirt iepriekšējo tilpumu.

* Mitruma zudums un ādas elastība

Vēl viens aspekts, kas tiek ievērots, veicot sejas plastiku, ir fakts, ka, cilvēkam novecojot, ādā sāk trūkt mitruma, elastības un hialuronskābes.

"Lai uzlabotu sejas ādas izskatu, pacientam tiek injicēta laboratorijā iegūta hialuronskābe, jo gadu laikā tās koncentrācija ādā ir ievērojami samazinājusies. Ar šādas injekcijas palīdzību zudušo tilpumu dažādās sejas daļās var atjaunot un atgūt arī mitrinātas sejas ādas efektu."

Vai laboratorijā iegūtā hialuronskābe ir dabīga?

Tātad hialuronskābes funkcija ir nodrošināt ādas tvirtumu un pasargāt to no saistaudu "iegrimšanas", kā rezultātā veidojas grumbas.

Tā kā, organismam novecojot, šī viela ādā sāk zust, tā ir jārada laboratorijā.

"Laboratorijā iegūtā hialuronskābe ir absolūts analogs tam, kādu dabīgi izstrādā cilvēka organisms, tātad tieši tāda paša sastāva viela, kāda ir mūsu ādā. Laboratorijā radītā hialuronskābe netiek veidota no dzīvnieku valsts produktiem, un līdz ar to, tai nav antigēnu. Līdz ar to maksimāli ir samazināta jebkādas alerģiskas reakcijas iespējamība, kas varētu veidoties šo injekciju dēļ," skaidro Jānis Ģīlis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu