FIAT no ASV un Kanādas iegādājas atlikušās Chrysler akcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas autobūves kompānija "Fiat" iegādājusies ASV un Kanādas valdībām piederošās ASV autoražotāja "Chrysler Group LLC" akcijas, tādējādi pilnībā pārtraucot to līdzdalību uzņēmuma darbībā, ceturtdien paziņoja abas valdības.

"Fiat" samaksājis 500 miljonus dolāru (246,5 miljonus latu) par ASV valdībai atlikušajiem 6% "Chrysler" akciju un 60 miljonus dolāru (29,5 miljonus latu) par tiesībām.

Savukārt par Kanādai atlikušo nelielo akciju daļu uzņēmums samaksājis 140 miljonus dolāru (69,02 miljonus latu).

Tādējādi "Fiat" sev piederošo "Chrysler" akciju daļu palielinājis līdz 53,5%.

ASV valdība, kas ekonomikas krīzes laikā "Chrysler" glābšanā ieguldīja vairāk nekā 12 miljardus dolāru (5,9 miljardus latu), pavēstīja, ka šo pasākumu laikā, visticamāk, būs zaudējusi 1,3 miljardus dolāru (640,9 miljonus latu).

Kā ziņots, "Fiat" pārņēma "Chrysler" vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

Itālijas autoražotājs sev piederošo "Chrysler" akciju daļu šogad jau palielinājis divas reizes - janvārī līdz 25% un aprīlī līdz 30%.

21.aprīlī "Fiat" panāca vienošanos, lai iegādātos papildu 16% "Chrysler" akciju daļu, par to samaksājot 1,26 miljardus dolāru (621,2 miljonus latu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu