Zagato godina Aston Martin ar diviem īpašiem auto (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zagato

Milānā bāzētais auto dizaina ateljē Zagato britu kompānijai Aston Martin tās simtajā jubilejā ir veltījis divus īpašus automobiļus.

Pirmais auto, ko Zagato ir DB9 Spyder Zagato Centennial. Kā noprotams pēc nosaukuma, tas ir uz DB9 kabrioleta bāzes veidots auto un tā saņēmējs būs amerikāņu auto kolekcionārs un Aston Martin cienītājs Pīters Rīds.

Rīds jau iepriekš ir sadarbojies ar Zagato un Aston Martin. Piemēram, 2001.gadā visas trīs puses kopīgiem spēkiem radīja DB7 Zagato, kura plānoto 99 eksemplāru partiju auto cienītāji izķēra Parīzes auto izstādē notiekošajā prezentācijā vēl pirms mašīnas bija uzbūvētas.

Runājot par DB9 Spyder Zagato Centennial, Rīds saka: «Šis auto perfekti apvieno Aston Martin un Zagato DNS. Tas nepārspējami kombinē Zagato dizaina eleganci ar 100 gadu laikā attīstīto Aston Martin dvēseli, spēku un prestižu.»

Tehnikas jomā izmaiņu nav un DB9 Spyder Zagato Centennial aizvien ir apgādāts ar 6 litru V12 motoru, kurš attīsta 517 ZS un nodrošina paātrinājumu līdz 100 km/h 4,6 sekundēs.

Otrs jubilejas auto ir DBS Coupé Zagato Centennial un to Zagato pēc uzbūvēšanas nodos kādam ietekmīgam japāņu uzņēmējam.

Kā atzīmē Zagato galvenais dizainers Norihiko Harada, DBS kupeja (tā gan jau ir noņemta no ražošanas) jau standarta izpildījumā ir viens no skaistākajiem mūsdienu auto, tādēļ tā dizaina pārveidošana bijis diezgan grūts uzdevums. Tomēr attēlos redzams, ka DBS ir piedzīvojis pamatīgas pārmaiņas un vairs itin nemaz nelīdzinās oriģinālam. Tam ir kardināli citādāks priekšējās daļas noformējums un jumts ir ieguvis Zagato raksturīgos pacēlumus virs braucēju galvām, kas virzienā uz aizmuguri kļūst par bagāžnieka vāka ieliekumiem.

Arī šim auto tehnisku modifikāciju nav un tas ir saglabājis 6 litru V12 motoru ar 517 ZS. Rūpnīcas izpildījumā DBS ar to spēj 100 km/h sasniegt 4,3 sekundēs.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu