Parīzē dedzis «Femen» birojs (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Naktī uz svētdienu ugunsgrēkā cietis radikālo feministu organizācijas «Femen» Parīzes birojs. Policija notikušo uzskata par nelaimes gadījumu.

Savukārt pati organizācija norāda, ka tā ir «biedējoša sagadīšanās», zinot, ka tās Parīzes struktūra, kuras birojs atrodas strādnieku rajonā Francijas galvaspilsētas ziemeļaustrumos, nesen saņēmusi telefoniskus draudus. Zvanītājs teicis, ka aktīvistes «raganas» vajadzētu «sadedzināt».

Ugunsgrēks izcēlies ap plkst.5 telpā, kur mitinās ukraiņu aktīviste Inna Ševčenko, kurai nesen Francijā piešķirts patvērums.

Foto: AFP/LETA

Ugunsgrēka brīdī ēkā atradušies cilvēki

Pati Ševčenko telpā tobrīd nav atradusies, tomēr vairākas citas organizācijas aktīvistes gulējušas biroja telpās ēkas otrajā un augstākajos stāvos.

Viņu vidū bijušas arī Polēna Iljē un Margerita Sterna, kas mēnesi Tunisijā pavadījušas apcietinājumā pēc tam, kad tur 29.maijā puskailas bija sarīkojušas protesta akciju.

Ugunsdzēsēji apliecināja, ka svētdienas negadījumā neviens nav cietis.

Iljē sacīja, ka organizācija ir «šokēta» par negadījumu un «gribētu uzzināt, kas patiesībā notika».

«Mēs saņemam nāves draudus katru dienu.

Vakar mēs saņēmām vēstījumu, kurā bija pausts aicinājums «dedzināt raganas«.»

«Mūsuprāt, ir daudzas sagadīšanās, un tas ir noticis tikai nedēļu pēc pastmarku skandāla,» viņa sacīja.

Jaunās Francijas pastmarkas dizaina autori atklājuši, ka Ševčenko bijusi viena no modelēm, kas iedvesmojusi pastmarkā redzamās Francijas simbola Mariannas tēlu.

Šīs atklāsmes Francijas sabiedrībā izraisījušas skandālu, bet «Femen» kritiķi jauno Mariannu raksturojuši kā «kristianofobi, nīdēju un ideoloģi».

Ševčenko šomēnes jau aizdevusi dusmas musulmaņiem, ramadāna sākumā tviterī ierakstot: «Kas gan varētu būt vēl muļķīgāks par ramadānu? Kas ir vēl neglītāks par šo reliģiju?»

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu