Vakar veikta kratīšana ar Moduls-Rīga saistītā uzņēmumā Jelgavā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) vakar kriminālprocesa ietvaros veikusi kratīšanu arī cauruļu sistēmu ražotājā «Evopipes» Jelgavā. Saistībā ar šo lietu vakar Rīgā veikta kratīšana arī būvniecības uzņēmuma «Moduls-Rīga» birojā Āgenskalna ielā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse aģentūrai LETA apstiprināja, ka vakar kratīšana veikta arī kādā uzņēmumā Jelgavā. Uzņēmuma nosaukumu viņa neatklāja, taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka policisti veikuši kratīšanu kompānijā «Evopipes». Virse nenoliedza, ka kratīšanas uzņēmumos Jelgavā un Rīgā, Āgenskalnā, veiktas viena kriminālprocesa ietvaros.

Citu informāciju policija pagaidām neatklāj

«Moduls-Rīga» oficiāli reģistrēts Kuldīgas ielā 51, kas atrodas iepretī uzņēmuma biroja ēkai Āgenskalna ielā 33. Abās adresēs Kuldīgas un Āgenskalna ielā reģistrēti vēl vairāki ar «Moduls-Rīga» saistīti uzņēmumi, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmums pieder Harijam Seratinskim (52,38% daļu) un Krievijas pilsonim Aleksandram Abarinovam (47,62% daļu). Uzņēmuma valdē bez abiem līdzīpašniekiem strādā arī Māris Martinsons.

«Firmas.lv» informācija arī liecina, ka Mārim Martinsonam pieder 17,82% cauruļu ražotāja SIA «Evopipes» kapitāla daļu. «Evopipes» juridiskā adrese saskan ar «Moduls-Rīga» biroja faktisko adresi. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, Martinsons, visticamāk, nav aizturēts.

37,16% «Evopipes» kapitāla daļu pieder uzņēmumam SIA «IVN Invest», 37,15% - SIA «Modulex-Invest», 5% - būvkompānijai «Arčers», bet 2,87% - Edgaram Viļķinam.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) «Latvijas radio» (LR) apstiprināja, ka aģentūra pirms pāris gadiem vērsās policijā un ierosināts kriminālprocess, lai pārbaudītu radušās aizdomas par mēģinājumiem izkrāpt Eiropas naudu.

«2010.gada beigās un 2011.gadā, kad mēs sākam vērtēt projekta ieviešanas gaitu, mums radās šaubas par šī projekta atbilstību normatīvajiem aktiem un to mūsu savākto informāciju nodevām policijai. 2012.gadā «Evopipes» lauza ar mums līgumu, un šobrīd šī lieta ir policijā izmeklēšanā. Mēs naudu neizmaksājām. Lielākā daļa gadījumu, kas nonāk līdz policijai, ir jautājums par to, vai iekārtas tiek iegādātas par atbilstošu cenu - vai tā ir tirgus cena, vai šeit neparādās pārāk dārgi iepirkumi,» LR norādīja LIAA pārstāvis Raimonds Aleksejenko

LIAA pārstāve Vineta Vilistere-Lāce arī biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja, ka pērn 24.jūlijā pēc «Evopipes» iniciatīvas ir izbeigts līgums par projekta īstenošanu. Attiecībā uz kriminālprocesu par šo uzņēmumu LIAA nevar sniegt nekādu informāciju, jo visa informācija ir izmeklēšanas noslēpums.

«Nozare.lv» izdevās sazināties ar «Evopipes» pārstāvi, uzņēmuma produktu grupu vadītāju Miku Salcēviču, kurš teica, ka, tā kā pats uzņēmumā strādā vien trīs mēnešus un ar ES fondiem viņam nav nekādu saistību, tad diemžēl viņš neko šajā jautājumā nevar komentēt.

«Jūs uzdevāt jautājumu, es atbildēju man esošās informācijas ietvaros. Kā jau teicu, interesējošos jautājumus lūdzu sūtīt uz «info@evopipes.lv«,» piebilda Salcēvičs. Taču lieki piebilst, ka, nosūtot uz norādīto e-pasta adresi lūgumu komentēt esošo situāciju, līdz šim nekāda atbilde nav pienākusi.

2012.gada 24.jūlijā pēc» Evopipes» iniciatīvas ir izbeigts līgums par projekta īstenošanu. Attiecībā uz kriminālprocesu par šo uzņēmumu LIAA nevar sniegt nekādu informāciju, jo visa informācija ir izmeklēšanas noslēpums.

Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju gan 2009.gadā, gan 2010.gadā «Evopipes» strādājusi ar 1,3 miljonu latu zaudējumiem, taču 2011.gadu kompānija noslēgusi ar 532 468 latu peļņu. Uzņēmuma apgrozījums 2011.gadā bijis 9,37 miljoni latu.

2005.gadā dibinātā «Evopipes» sērijveidā ražo produkciju elektroinstalācijām, elektrokabeļu aizsardzībai, telekomunikācijas kabeļu aizsardzībai, aukstā ūdens apgādes sistēmu izveidošanai, apkures sistēmu izveidošanai, gāzes apgādei, ēku kanalizācijai, sadzīves notekūdeņu kanalizācijai, lietus notekūdeņu kanalizācijai, laukumu un ēku pamatu drenāžai.

Martinsons ir daudzu uzņēmumu līdzīpašnieks un amatpersona, tostarp padomes priekšsēdētāja vietnieks ātro kredītu firmā «4finance», kas darbojas ar zīmolu «SMSCredit». Martinsons ir arī valdes loceklis Latvijas Hokeja federācijā, Latvijas Kikboksa asociācijā un basketbola klubā «VEF Rīga».

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, uzņēmums «Moduls-Rīga» ir piedalījies un uzvarējis vairākos Rīgas pašvaldības būvniecības iepirkumos.

    Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu