"Vienotība" trešdien tiksies ar Zatleru, cer uz jāvārdu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vienotības" valde trešdien tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un cer, ka viņš piekritīs pievienoties apvienībai, nevis veidos pats savu politisko spēku.

"Trešdien "Vienotības" valde tiksies ar Zatleru, un mēs ceram, ka saņemsim atbildi par iespējamu iešanu politikā kopā, jo to mērķu kopība, kuru nozīmīgumam sabiedrības uzmanību pievērsa prezidenta ārkārtējais lēmums, "Vienotības" un Zatlera starpā ir neapšaubāma," uzsvēris ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis ("Vienotība", "Pilsoniskā savienība").

Par to aģentūru BNS informēja "Pilsoniskās savienības" preses sekretāre Dace Balode.

Kristovskis uzskata, ka laiks jaunas partijas izveidei ir nepietiekams, lai sekmīgi startētu paredzamajās 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās, tādēļ Zatleram "politiskajai cīņai" būtu jāizmanto "Vienotības" platforma.

Viņš paudis viedokli, ka Zatlera pievienošanās apvienībai "izlīdzinātu un sacementētu trīs ["Vienotības"] partiju saplūšanas procesu, dodot iespēju bez atkāpēm koncentrēties tam darbam, uz kuru aicināja prezidents".

"Ticu, ka trešdien "Vienotība" saņems skaidru atbildi par tālāku kopēja ceļa iešanu Latvijas interesēs. Tas būs labs pamats vēlētāju izvēlei, jo pilnveidos un nostiprinās lielu labēji centriski orientētu, nacionāli pieredzējušu, taču plašāku sabiedrību ietvert spējīgu, saliedētu spēku. Tieši šāds "Vienotības" spēks kopā ar Valdi Zatleru varētu bez nepatīkamiem kompromisiem veidot jauno valdību," norādījis Kristovskis.

Zatlers iepriekš apliecinājis, ka pēc prezidenta pilnvaru termiņa beigām iesaistīsies politiskajos procesos, tomēr pagaidām nav atklājis, vai pieņems "Vienotības" piedāvājumu piebiedroties apvienībai, un solījis to izvērtēt līdz Jāņiem.

Jau vēstīts, ka Zatlers 28.maijā paziņoja, ka rosina Saeimas atlaišanu. Par to 23.jūlijā gaidāms referendums. Ja tauta Zatlera rosinājumu atbalstīs, rudenī notiks Saeimas ārkārtas vēlēšanas.

Saeima 2.jūnijā otrajā balsošanas kārtā par Valsts prezidentu ievēlēja Saeimas deputātu eksbaņķieri Andri Bērziņu, par kuru nobalsoja 53 deputāti.

Zaltlera pilnvaras beidzas 7.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu