Saeimas ārkārtas sēdē deputātus uzrunā Zatlers

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

16.jūnijā plkst.9 sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kurā uzrunu saka Valsts prezidents Valdis Zatlers. Tā ir pēdējā Zatlera uzruna 10.Saeimā, jo parlaments viņu nepārvēlēja uz otru pilnvaru termiņu, TVNET uzzināja Saeimā.

Kopumā Prezidijs sasaucis trīs Saeimas sēdes.

Tūlīt pēc ārkārtas sēdes tiks turpināta Saeimas 9.jūnija pārtrauktā sēde, bet tūlīt pēc Saeimas 9.jūnija sēdes beigām tiks sasaukta Saeimas 16.jūnija sēde, kuras darba kārtībā ir 57 jautājumi. Saeima šajā sēdē lems arī par to, vai nodot izskatīšanai komisijām Valsts prezidenta iesniegtos trīs likumprojektus, kuru mērķis ir mazināt naudas ietekmi uz politiskajiem procesiem.

Jau vēstīts, 28. maijā, sešas dienas pirms jaunajām Valsts prezidenta vēlēšanām, Zatlers ierosināja atlaist 10.Saeimu. Ja Latvijas pilsoņi referendumā nobalsos par parlamenta atlaišanu, tiks rīkotas jaunas Saeimas vēlēšanas.

Zatlera pilnvaras beigsies 7.jūlijā. Pēc viņa augstajā amatā stāsies Andris Bērziņš, kuru Valsts prezidenta amatā 2.jūnijā ievēlēja Saeima.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu