Nīderlandes un Lielbritānijas kameras Latvijā atcēlušas tikšanos ar Šķēli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no nlcc.lv

Nīderlandes-Latvijas tirdzniecības kamera un Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā atsaukušas iepriekš plānotas tikšanās ar deputātu un par oligarhu dēvēto Andri Šķēli (PLL), noskaidroja biznesa portāls "Nozare.lv".

Komentāros sociālajos portālos izteikti pieņēmumi, ka tas noticis kā sava veida atbalsts pagājušajā nedēļā notikušajai akcijai "Oligarhu kapusvētki".

Vaicāta, vai Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā atteikums tikties ar Šķēli ir saistīts ar atbalstu cīņai pret oligarhiem, kameras pārstāve Sabīne Zālīte norādīja, ka Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā nav politiska organizācija un līdz ar to tās nolūks nav komentēt politiskos procesus. Tajā pašā laikā viņa atzina, ka kamera turpinās pilnībā atbalstīt Latvijas valdību tās centienos mazināt korupciju un citas negodīgas darbības, kas ietekmē uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

Arī Nīderlandes-Latvijas tirdzniecības kameras pārstāve Inese Valdheima norādīja, ka kamera ir politiski neitrāla organizācija, bet pasākums tika atcelts organizatorisku problēmu dēļ.

"Pasākumu atcēlām, jo partnerorganizācija izstājās no dalības šī pasākuma organizēšanā, kā dēļ nespējām pulcināt pietiekamu skaitu dalībnieku, lai pasākums notiktu," skaidroja Valdheima.

1996.gadā dibinātā Lielbritānijas tirdzniecības kamera Latvijā ir lielākā ārvalstu uzņēmēju apvienība Latvijā. Tās biedru vidū ir uzņēmumi gan no Latvijas un Lielbritānijas, gan arī no Zviedrijas, ASV, Somijas, Dānijas, Īslandes un Norvēģijas. LTKL nodrošina uzņēmējiem iespējas tikties ar aktuāliem starptautiskiem ekspertiem, veicina savstarpēju tirdzniecību, kā arī atbalsta atbildīgu un ilgtspējīgu biznesa praksi Latvijā.

Nīderlandes-Latvijas tirdzniecības kamera dibināta 2003.gada septembrī Nīderlandē, bet 2005.gadā Latvijā. Kameras biedri ir Latvijas un Nīderlandes uzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu