Lotus pirmajam motociklam būs vismaz 200 ZS (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lotus Motorcycles

Autobūves un inženierijas firmas Lotus vārds tradicionāli saistās ar superviegliem, izveicīgiem un ātriem automobiļiem. Tagad briti ir nolēmuši izmēģināt spēkus motociklu ražošanā.

Lotus meitas uzņēmums Lotus Motorcycles ir dibināts sadarbībā ar Kodewa, Holzer Group un dizaineru Danielu Simonu un turpmāk nodarbosies ar motociklu konstruēšanu un ražošanu, vēsta vācu auto motor und sport.

Kodewa ir Gredingā, Bavārijā bāzēts uzņēmums, kurš līdz šim ir piedalījies vairāku Lotus sacīkšu auto būvēšanā un ir guvis pieredzi gan F1, gan arī citās auto sacīkšu sērijās. Holzer Group, kura mītne atrodas Bavārijā, Bobingenā, tikmēr ir pieredze inženierijā, attīstīšanā, izstrādē, tūningā un motoru sportā, savukārt augstāk minētais dizainers savulaik strādājis Bugatti un cita starpā ir zīmējis arī kinolentes Tron transportlīdzekļus.

Ievērojot Lotus zīmola labākās tradīcijas, arī motociklu gadījumā uzsvars tiks likts uz nelielu svaru un augstiem jaudas parametriem. Tā topošais motocikls C-01 lielā mērā sastāvēs no oglekļa šķiedras, titāna un aviācijas nozarei domāta tērauda. Par to, cik C-01 provizoriski varētu svērt, spekulāciju un informācijas no ražotāja nav, taču

jaudas rādītājs ir definēts pietiekami skaidri - mērķis ir 200 zirgspēku.

Motociklu dizains ir Simona pārziņā, taču spēkratu krāsojums būs klasiska melnā un dzeltenā kombinācija, kas izmantota jau sešdesmito gadu F1 bolīda Lotus 49 noformējumā.

Lotus pagaidām neatklāj, kad C-01 varētu ieraudzīt dienas gaismu un saņemt pirmos kritiķu vērtējumus. Vairāk informācijas par projektu plānots atklāt tuvāko nedēļu gaitā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu