Somālijā nogalināts "Al Qaeda" līderis Austrumāfrikā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Mogadīšo nogalināts starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderis Austrumāfrikā Fazuls Abdulla Muhammads, sestdien paziņoja Kenijas policijas priekšnieks, apstiprinot Somālijas islāma radikāļu kustības "Shebab" sniegto informāciju.

"Mēs no varasiestādēm Somālijā esam saņēmuši divus ziņojumus. Mēs tikām informēti, ka pagājušajā trešdienā Somālijā tikuši nogalināti divi teroristi," sacīja Kenijas policijas komisārs Metjū Itēre.

Pēc viņa teiktā, viena nogalinātā identitāte "apstiprināta kā Fazuls Muhammads. To mums pavēstīja kolēģi Somālijā".

"Viens pie Mogadīšo nogalinātajiem vīriem bija Fazuls Abdulla, lai Allāhs svēta viņa dvēseli. Viņš nav miris, jo tūkstošiem tādu kā viņš joprojām cīnās ar Allāha ienaidniekiem," iepriekš aģentūrai AFP pavēstīja viens no "Shebab" komandieriem.

Fazuls Abdulla pievienojās "Al Qaeda" 1991.gadā un tiek uzskatīts, ka viņš stāv aiz ASV vēstniecību spridzināšanas Tanzānijā un Kenijā 1998.gadā, kad tika nogalināti 224 cilvēki.

No 2002.gada viņš bija atbildīgais par "Al Qaeda" operācijām visā Austrumāfrikā. Tajā pat gadā viņš izplānoja pret Izraēlas pilsoņiem vērstos uzbrukumus Mombasā, kad tika nogalināti 15 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu