Šlesera zīmogs – deputāts, kura dēļ atlaida Saeimu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja Valda Zatlera lēmums sākt Saeimas atlaišanas procedūru daudziem bija pārsteigums, tad prezidenta nosauktie iemesli, kas pamudinājuši viņu uz šādu rīcību, nebija jaunatklājums. Galvenais arguments pārmaiņām par labu – eksistē arī cits varas un sabiedrības sadarbības modelis, ne tikai visiem zināmais, kuru jau uztveram kā akmenī iecirstu - sunim atmet vien kungu mielasta atlikumus, pat iespārdīts, viņš nāk atpakaļ, lūgdams vēl kumosiņu...

Pēc Zatlera sestdienas vēsturiskā paziņojuma par Saeimas atlaišanas procesa sākumu daudzi politiķi naski metās skaidrot Zatlera rīcību, gan piesaucot prezidenta savtīgo motivāciju radīt konstitucionālo haosu un varas vakuumu valstī, gan dažiem citiem norādot, ka tagad Saeimai vairs nav morālu tiesību jelko izlemt līdz ārkārtas vēlēšanām.

Par dezertēšanu pienākas bargākais sods

Tikai galvenā "sirēna", Zatlera vārdiem runājot, nogaidoši klusēja, Aināram Šleseram apzelējot savas izredzes un iespējamos rīcības plānus. Kā nekā viņš bija pēdējais, bet ne vienīgais katalizators prezidenta plīsušajam vadzim.

Svētdien vēlā vakara stundā neoficiāli tapa zināms, ka, ieturējis pēdējās vakariņas pirms gaidāmās uzrunas savai tautai, Ainārs Šlesers pirmdien no rīta grasās paziņot par deputāta mandāta nolikšanu. Kā tajā vecajā dziesmā – "Ak, jel, par vēlu tu nāc..." Vilciens jau ir aizgājis, Ainār, Saeimas atlaišanas procedūru apstādināt vairs nav iespējams, bet atbildību par to uzņemties vēl vari paspēt.

Tomēr šķiet, ka LPP/LC harismāts pārpratis vai drīzāk vairījies saredzēt prezidenta Zatlera patieso motivāciju drosmīgajai rīcībai, domādams – ja jau pats prezidents nedēļu pirms jaunajām amata vēlēšanām paziņo par Saeimas atlaišanu, tad es, Ainārs Šlesers, arī varu rīkoties līdzīgi un pamest kuģi, pirms tas ir nogrimis jūras dibenā. Citiem vārdiem - labāk vēlāk nekā nekad.

Šlesera zīmogs uz pieres kā katordzniekam – uz mūžu

Ja prezidents Zatlers pelna uzslavu un viennozīmīgu atbalstu par dūšu šādi rīkoties, tad deputāta Šlesera bēgšana, ja viņš patiesi plāno nolikt deputāta mandātu, ir šausmu pārņēmta puišeļa mēģinājums izvairīties no atbildības par savas mājas nodedzināšanu, kas pirmo reizi demokrātiskas Latvijas valsts vēsturē, visticamāk, novedīs pie ārkārtas Saeimas vēlēšanām rudenī.

Neatkarīgi no Šlesera rīcības,

kā katordzniekam iededzinātais zīmogs paliks mūžam atpazīstams uz šā deputāta pieres, tāpat kā uz to "Zaļo un zemnieku savienības", "Par Labu Latviju" un "Saskaņas centra" 37 deputātu ģīmjiem, kas paklausīgi nolēma atteikt kratīšanu Aināra Šlesera dzīvesvietās.

Arī "Vienotība" un TB/LNNK-VL nav nekādi bez vainas vainīgie, viņu atbildība par notiekošo valstī ir tikpat liela kā iepriekšminētajām Saeimas partijām par apzināti pārprastiem kompromisiem mīļā miera labad ar "valsts nozadzējiem".

Apdraudējums Šlesera "draugiem un partneriem"

Publiski kaunināt rūdītus kampējus un "valsts nozadzējus" ne vienmēr ir produktīvi, jo šāda uzrunas forma viņiem ir vienaldzīga. Tādi cilvēki nemainās - viņi, acis nemirkšķinot, nepārtraukti melo; sola Minhauzena pilis un visas problēmas sola atrisināt ar vienām zālēm - tautas vēlētu prezidentu; slēpjas aiz rūpēm par demogrāfisko stāvokli Latvijā; ļaunprātīgi izmanto savu dienesta stāvokli; veic kukuļošanu; legalizē noziedzīgi iegūtus līdzekļus utt.

Latvijas kā demokrātiskas un tiesiskas valsts prestižs tagad atrodas KNAB (kuram šis process var kļūt par dzīvības/nāves jautājumu) un Ģenerālprokuratūras rokās – ja nupat notikušajās vērienīgās kratīšanās iegūtā informācija palīdzēs kriminālprocesa Nr. 16870000911 veiksmīgai nokļūšanai līdz tiesai ar, uzsvēršu, kvalitatīviem pierādījumiem, tad Šlesers ir pamatīgā ķezā.

Šleserpuikas krusttēvs Aivars Lembergs un garīgais skolotājs Andris Šķēle savu protežē var pamest "sazvērnieku sorosoīdu" saplosīšanai jeb, atmetot Lemberga murgainās vīzijas, – var nebūt pietiekami spēcīgi pretoties iespējamai Šlesera atsēdināšanai uz nāriņas valsts maizē, pēc pilnas likuma bardzības. Spriežot pēc ģenerāprokurora Kalnmeijera pēdējo dienu izteikumiem, Šlesers var nebūt pēdējais, pret kuru var tikt ierosināts kriminālprocess.

Ja prezidenta Zatlera lēmums sākt Saeimas atlaišanas procedūru palīdzēs drošības iestādēm un tiesu varai drosmīgi iestāties par mūsu tiesībām un brīvībām un pats prezidents no šī brīža aktīvi iesaistīsies politiskajos procesos, darot vairāk, nekā Satversme viņam liek, un būs nomodā, nepārtraukti atgādinot, ka cīņa ar "demokrātijas privatizētājiem" nekad nebeidzas, - tad varam cerēt uz labāku jaunās Saeimas sastāvu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu