Gruzijā policija pret protestētājiem raida gumijas lodes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzijas policija svētdien no rīta raidījusi gumijas lodes uz opozīcijas protesta akcijas dalībniekiem, pēc tam kad tie bija uzbrukuši kādai automašīnai, kurā atradās vairāki cilvēki, apliecināja amatpersonas.

Vietējās televīzijas kadros bija redzams, kā ar nūjām bruņojušies protestētāji uzbrūk automašīnai, izdauza tās logus, sāk sist cilvēkus, kas tajās atradās.

"Policija bija spiesta pielietot gumijas lodes, lai aizsargātu miermīlīgos pilsoņus," sacīja iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Šota Utiašvili.

Savukārt opozīcijas līderes Nino Burdžanadzes preses sekretāre skaidroja, ka incidentu izraisījuši cilvēki, kas atradās mašīnā - viņi mēģinājuši ar varu aizturēt kādu protestu dalībnieku.

"Cilvēki automašīnā mēģināja nolaupīt vienu no mītiņa organizētājiem, un tad protestētāji centās viņu aizstāvēt," sacīja Burdžanadzes pārstāve Hatuna Ivanišvili.

Aptuveni 6000 opozīcijas Nacionālās sapulces atbalstītāju sestdien pulcējās mītiņā pie Gruzijas valsts televīzijas ēkas. Protestētāji apsūdzēja prezidentu Mihailu Saakašvili autoritārismā un pieprasīja viņa atkāpšanos.

Kā vēsta radio "Brīvība", brīdī, kad protestētāji uzbruka automašīnai - svētdien aptuveni plkst.7.30 -, no televīzijas ēkas izskrējuši vairāki simti specvienību policistu, kas, pret protestētājiem raidot gumijas lodes un asaru gāzes šāviņus, centušies mītiņu izklīdināt. Tomēr jau pēc pusotras stundas akcija pie televīzijas ēkas atsākusies.

Nacionālās sapulces pārstāvji apliecinājuši, ka varasiestādēm viņus neizdosies iebiedēt un ka viņi protesta akcijas turpinās līdz beigu uzvarai, līdz prezidenta Saakašvili demisijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu