CSDD un Ceļa skola aicina izmēģināt unikālos auto simulatorus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo sestdien, 1.jūnijā, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Ceļu Skola aicina ikvienu novērtēt dzīvības vērtās priekšrocības, ko sniedz droša satiksme, tostarp - drošības jostu lietošana automašīnās.

CSDD auto apgāšanās stends jeb simulators ļauj piedzīvot sajūtas, kādas ir satiksmes negadījuma laikā, mašīnai apgāžoties vai metot kūleņus. Savukārt Ceļu Skolas simulators paredzēts mazākajiem satiksmes dalībniekiem, uzskatāmi demonstrējot, kas notiek, ja neesi piesprādzējies brīdī, kad auto strauji bremzē. Abus simulatorus būs iespējams izmēģināt bezmaksas Auto entuziastu ģimenes dienā autosalonā Inchcape Motors, Rīgā, Skanstes ielā 4a, 1.jūnijā, no pulksten 11.00 līdz pulksten 15:00.

Vasaras sākums ir piemērots laiks, lai pirms došanās garākās brīvdienās, bērniem un viņu vecākiem atgādinātu tos drošības nosacījumus, kuru ievērošana automašīnās un uz ceļa mazinātu nepatīkamus brīžus. Autosalons Inchcape Motors Skanstes ielā 4a, sadarbībā ar CSDD un Ceļu Skolu, aicina ikvienu interesentu piedalīties lekcijās un paraugdemonstrējumos par satiksmes drošību, bērnu sēdeklīšu nepieciešamību, drošības jostu lietošanu, topošo māmiņu drošību automašīnās, drošu un efektīgu kravas pārvadāšanu aktīvā tūrisma cienītājiem un citiem svarīgiem ceļu satiksmes drošības aspektiem.

«Diemžēl visbiežāk tikai pēc notikuša ceļu satiksmes negadījuma cilvēki sāk apdomāt savu rīcību un izvērtē tās sekas. Tādēļ mēs vēlamies darboties preventīvi un aicinām visus, kas ir auto vadītāji vai pasažieri, novērtēt drošības jostu nepieciešamību. CSDD auto apgāšanās stends ir viens no tiem veidiem, kā drošā vidē pārbaudīt un pārliecināties kā darbojas mehānisms, kas pasargā cilvēku dzīvību satiksmes negadījumā,» skaidro Inchcape Motors Latvia mārketinga vadītāja Jana Garanča.

Mazākajiem ceļu satiksmes dalībniekiem un pasažieriem kopā ar raidījuma Ātruma cilts vadītāju Sanitu Pelēķi būs iespēja piedalīties Ceļa Skolā, kur izglītosim mazākos par drošību uz ceļa un automašīnās. Atgādināsim par drošības jostu lietošanu un svarīgāko, kas jāievēro vecākiem, pašiem bērniem un ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu