Kadafi: NATO bumbas mani nesasniegs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas diktators Muamars Kadafi piektdien izplatītā audiovēstījumā paziņojis, ka NATO bumbas viņu nesasniegs.

"Gribu teikt gļēvuļiem krustnešiem, ka dzīvoju vietā, kur mani nevar sasniegt vai nogalināt, es dzīvoju miljonu sirdīs," valsts televīzijā pārraidītajā vēstījumā norādīja Kadafi.

Viņš uzrunā arī pieminēja ceturtdienas rītā notikušo uzlidojumu savai galvenajai mītnei Babalazizijā, kas "noveda pie trīs civiliedzīvotāju, žurnālistu mocekļa nāves", kas nozīmē, ka ieraksts veikts kaut kad vēlāk.

Tāpat viņš pateicās valstu vadītājiem, kas apvaicājušies par viņa veselību pēc NATO veiktajiem uzlidojumiem.

Jautājumi par Kadafi likteni radās pēc Itālijas ārlietu ministra Franko Fratīni piektdienas paziņojuma, ka Kadafi varētu būt ievainots un bēguļo.

Kā paziņojis ministrs, to viņam pastāstījis Tripoles Romas katoļu baznīcas bīskaps.

"Es Tripoles bīskapa, monsinjora [Džovanni Innočenso] Martinelli komentārus sliecos uzskatīt par ticamiem, kurš mums pastāstīja, ka Kadafi, ļoti iespējams, ir ārpus Tripoles un, iespējams, ievainots. Taču mēs nezinām, kur viņš ir," žurnālistiem Romā pavēstīja Fratīni.

Tomēr bīskaps vēlāk noliedza, ka būtu kaut ko tādu teicis ministram.

"Tas, ko teica ārlietu ministrs, nav tiesa, jo es nekad neesmu sacījis, ka Lībijas līderis ir ievainots," radiostacijai "Radio France Internationale" pavēstīja Martinelli. "Es tikai teicu, ka viņam ir psiholoģisks šoks pēc sava dēla nāves. Es neteicu, ka viņš ir ievainots vai pametis Tripoli."

Lībijas valdības preses pārstāvis žurnālistiem galvaspilsētā paziņoja, ka Kadafi "ir pie ļoti labas veselības, augsta morālā stāvokļa un atrodas Tripolē".

Iepriekš Fratīni laikrakstam "Corriere della Sera" pastāstīja, ka "pēc manām domām, viņš, iespējams, bēdzis no Tripoles, bet ne no valsts".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu