Mūrniece iekšlietu ministra amatam iesaka Voinu un Penci

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizejošā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) kā iespējamos pēctečus savā amatā nu min bijušo Valsts policijas priekšnieku Valdi Voinu un bijušo Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītāju ģenerāli Ainaru Penci.

(Ziņa papildināta ar J.Ādamsona komentāru un pēdējo rindkopu.)

Intervijā laikrakstam "Čas" Mūrniece izsakās, ka viņi, protams, neesot politiķi un nespēs pieņemt politiskus, bet spēs pieņemt profesionālus lēmumus. Viņa norāda, ka profesionālim šajā amatā ir ļoti grūti pieņemt nepopulārus lēmumus - to varot izdarīt tikai, ienākot no malas.

Līdz šim Mūrniece kā iespējamos iekšlietu ministra kandidātus minēja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (V) un "Vienotības" frakcijas vadītāju un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja biedru Dzintaru Zaķi, taču apvienībā "Vienotība" un tās Saeimas frakcijā neviena no tām netika apspriesta.

Latkovskis jau iepriekš pats kategoriski noraidījis šādu iespēju, savukārt Zaķis esot ļoti labs frakcijas vadītājs, labi tiek galā ar saviem pienākumiem un veiksmīgi sadarbojas ar citām frakcijām.

Pēc Saeimas priekšsēdētājas teiktā, iekšlietu ministra amata kandidātus izvirzīs premjers Valdis Dombrovskis (V) un ir jāsagaida viņa paša viedoklis. "Kad premjers paziņos šā amata kandidātu, tad apspriedīsim to frakcijā un koalīcijā," iepriekš sacīja Saeimas priekšsēdētāja, "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Jau ziņots, ka 21.februārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieņēma Mūrnieces demisiju, tomēr tika panākta vienošanās, ka Mūrniece vēl paliks amatā vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.

"Čas" raksta, ka Mūrniece esot viens no iespējamajiem iemesliem, kāpēc strauji krities vēlētāju atbalsts savulaik tik ļoti populārajai "Vienotībai", - pašlaik to atbalsta vien 10%. Tiesa, "Vienotībā" esot vēl daži ministri, kuriem nav liela sabiedrības atbalsta, piemēram, ekonomikas ministrs Artis kampars un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Kā viens no iekšlietu ministra amata kandidātiem publiskajā telpā tiek minēts arī „Vienotības” deputāts Klāvs Olšteins, ceturtdien vēstīja LNT ziņas. „Es varu pateikt tikai savas domas, vai es kā politiķis tam piekristu. Es saku - „jā”, es noteikti piekristu šādam izaicinājumam, jo mans mērķis un darbošanās politikā noteikti ir visaugstākajā līmenī,” tā intervijā atzina Olšteins. Viņš gan neesot ne oficiāli uzrunāts, ne apspriests frakcijas ietvaros, tā norādījuši „Vienotības” deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu