Ušakovs: Svinēsim tā, lai visa Rīga mūs dzird!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) uzrunu un mūziķa Ainara Mielava uzstāšanos pie Uzvaras pieminekļa aizvadīts 9.majam veltītais pasākums.

Vakara pusē, kad bija paredzēta Uzvaras dienas kulminācija, cilvēki uz Uzvaras parku pār Akmens tiltu un no tuvākās apkārtnes burtiski plūst straumēm.

Dienas laikā tirgotos šašlikus un pīrādziņus, kā arī alu un kvasu jau nomainījuši daudz stiprāki dzērieni. Sanākušo iedzīvotāju vidū lielākoties ir krievvalodīgie iedzīvotāji. Viņu vidū jūtams tāds pacilājums, vienotība un bravūra, par kuru latvieši šo minoritātes daļu varētu tikai apskaust.

Atsevišķi pašvaldības policisti, nevēloties lieki provocēt iereibušos Uzvaras dienas svinētājus, tā vietā lai sodītu viņus par atklātu alkohola lietošanu publiskā vietā, vienkārši palūdz grādīgos dzērienus paslēpt zem jakām, lai tas izskatītos pieklājīgāk.

Skatoties pagrīdes translāciju no svinībām Maskavā, kas demonstrēta uz netālu no skatuves esošajiem lielajiem ekrāniem, sanākušie ar vētrainām ovācijām beidzot sagaida arī Rīgas galvas Nila Ušakova uznācienu. Par peripetijām ap leģionāru atceres dienas ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa un 9.maija atzīmēšanu kritizētais "Saskaņas centra" politiķis ir daudz pārliecinātāks un dedzīgāks, nekā ierasts viņu redzēt ikdienas publiskajos pasākumos.

"Par Uzvaras dienu! Svinēsim tā, lai visa Rīga to dzird!" ar šādiem vārdiem uzrunu tautai krievu valodā kaislīgi iesāk Ušakovs.

"Leģionāru mūsu vidū vairs nav daudz, jo viņiem bija grūti nostāvēt šeit visu dienu. Te ir mūsu bērni un mazbērni. Tieši uz mūsu pleciem gulstas visa atbildība. [..] Jāņem piemērs no mūsu veterāniem un tad viss mums, kā arī mūsu valstij izdosies. Par uzvaras dienu, rīdzinieki! Par uzvaras dienu, Rīga!"

Mēra uzstāšanos pūlis pavada ar sajūsmas pilniem saucieniem. Vakara vadītājas kā nākamo piesaka pazīstamo un daudz kritizēto mūziķi Ainaru Mielavu, taču, salīdzinājumā ar Ušakova uzrunu, viņa vārds sanākušo vidū lielas emocijas neizraisa. "Es esmu Ainars Mielavs un šī ir mana grupa "Pārcēlāji"," latviski iesāk dziedātājs, vēlāk pārslēdzoties uz krievu valodu. Kā pirmo, ar pavadošo grupu, viņš izpilda sava repertuāra skaņdarbu "Reizēm", bet kā nākamās seko dziesmas krievu valodā.

Dienas laikā pasākumu pie Uzvaras pieminekļa apmeklējuši aptuveni 30 000 iedzīvotāju, taču paredzams, ka, pienākot vakaram, viņu skaits kļuvis lielāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu