Riteņbraucēji gatavojas atklāt veloceliņu Centrs-Berģi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien vairāki desmiti velosipēdistu ar seniem un ne tik seniem velosipēdiem pulcējas Esplanādē, lai dotos Tvīda braucienā un atklātu veloceliņu Centrs-Berģi. Velosipēdisti centušies ievērot 20.-30.gadu retro stila iezīmes gan savos braucamajos, gan izskatā un apģērbā.

Par senajiem velosipēdiem lielu interesi izrāda garāmgājēji, īpaši bērni.

Pirms došanās braucienā velosipēdisti aktīvi izmanto iespēju piereģistrēt savu braucamo Ceļu satiksmes drošības direkcijā bez maksas. Interesenti izmanto arī "Ērenpreiss" velo konstruēšanas darbnīcu, kur var veikt nelielus remontdarbus, kā arī frizētavu, kur var izveidot matu rotu atbilstoši 20.-30.gadu stilam.

Pasākuma rīkotāji prognozē, ka ap plkst.16, kad sāksies brauciens, Esplanādē būs pulcējušies vairāk nekā 100 veloentuziastu.

Brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20.-30.gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Brauciena ideja aizgūta no Londonas, kur pirmais šāds brauciens notika 2009.gadā, vēlāk strauji iekarojot arī citas pilsētas visā pasaulē. Latvijā pirmos Tvīda braucienus Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un "Ērenpreiss" velosipēdu darbnīca rīkoja pagājušā gada maijā Liepājā un septembrī Rīgā, pulcējot katrā ap 100-150 dalībnieku.

Tvīda brauciens tiek rīkots, noslēdzot Rīgas velonedēļu. Tā laikā kopā ar Rīgas domes amatpersonām atklās veloceliņu Centrs-Berģi.

Veloceliņš Centrs-Berģi ved cauri blīvi apdzīvotai, funkcionāli un ekonomiski aktīvai pilsētas daļai un savieno vairākas nozīmīgas pilsētas apkaimes - Rīgas vēsturisko centru, Teiku, Šmerli, Juglu un Berģus.

Tvīda brauciena dalībniekus pavadīs Valsts policija, bet brauciena laikā tiks noteikti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu