Rīgas pilī pēc nāves ar Viestura ordeni apbalvos policistu Znotiņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilī trešdien norisināsies divas valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonijas. Plkst.11 Jēkabpils traģiskajā apšaudē bojāgājušā policista Andra Znotiņa tuviniekiem tiks nodots glabāšanā Viestura ordenis.

Znotiņam apbalvojums piešķirts par sevišķiem nopelniem valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā, kā arī par drosmi un varonību.

Savukārt plkst.16 notiks Triju Zvaigžņu ordeņa (TZO), Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija.

TZO par nopelniem valsts darbā un lielo personīgo ieguldījumu medicīnas darbā, pacientu veselības aprūpē un ārstniecībā saņems politiķis un ārsts Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība).

Triju Zvaigžņu ordeni par mūža ieguldījumu kino mākslā saņems arī režisors un scenārists Gerceļs (Hercs) Franks, par mūža ieguldījumu Latvijas kultūrā un profesionālā teātra mākslā ‒ aktieris, režisors un rakstnieks Kārlis Pamše, par nopelniem valsts, kultūras un sabiedriskajā darbā ‒ politiķe un Latvijas institūta direktore Karina Pētersone, bet par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas Vecticībnieku baznīcas attīstībā un nostiprināšanā ‒ Daugavpils Jaunbūves vecticībnieku draudzes mācītājs un padomes priekšsēdētājs Aleksejs Žilko.

TZO pasniegs arī rokenrola leģendai Pitam Andersonam, aktieriem Vilim Daudziņam, Gunāram Placēnam, Jurim Strengam, Latvijas Radio žurnālistam Gunāram Jākobsonam, scenāristei Mārai Kaijakai (Svīrei), diriģentam Sigvardam Kļavam, gleznotājai Felicitai Pauļukai, kā arī mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem, Dailes teātra Muzikālās daļas vadītājam, komponistam un diriģentam Jurim Vaivodam, kostīmu māksliniecei Večellai Varslavānei, uzņēmējam Aivaram Zvirbulim, arheoloģei un pētniecei Ilzei Birutai Lozei, zinātniecei un habilitētai vēstures doktorei Annai Zariņai un Dienvidamerikas latviešu apvienības priekšniekam Ilgvaram Ozolam.

Savukārt Viestura ordeni pasniegs diviem policistiem ‒ Rolandam Bērziņam un Arianam Lalovam ‒, kuri piedalījās Jēkabpils traģiskajā apšaudē iesaistīto noziedznieku aizturēšanā. Ar Viestura ordeņa Sudraba goda zīmi apbalvos apšaudē cietušos policistus ‒ Rimu Švedu un Salvi Tihanovski.

Viestura ordeni pasniegs arī bijušajam Norvēģijas bruņoto spēku komandierim Sverrem Dīsenam, Valsts robežsardzes (VRS) priekšniekam Normundam Garbaram, VRS Dienesta organizācijas pārvaldes priekšniekam Marikam Petrušinam, VRS koledžas Kinoloģijas dienesta priekšniekam Uldim Barkānam, Valsts policijas (VP) Ekspertīžu biroja Ieroču un trasoloģisko ekspertīžu nodaļas vecākajai ekspertei Ludmilai Bārtulei un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniecei Ingai Veterei.

Vēl Viestura ordeni saņems VUGD Rīgas reģiona pārvaldes Dienesta nodaļas vecākais inspektors Valdis Dzērve un VRS Aviācijas dienesta helikoptera jaunākais pilots Ivans Ivanovs.

Savukārt Viestura ordeņa Sudraba goda zīmi saņems VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 2.daļas nodaļas komandieris Romāns Ostrovskis un VRS Aviācijas pārvaldes Apsardzes un speciālo uzdevumu nodaļas inspektors Maksims Piroženoks, bet ordeņa bronzas goda zīmi ‒ VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 3.daļas ugunsdzēsējs glābējs Guntis Kārkliņš.

Plānots pasniegt Atzinības krustu puķkopim un dārzkopim Nīderlandē Īzākam Kornēlisam fan Reiselam par lielo personīgo un nesavtīgo ieguldījumu puķkopju un dārzkopju profesionālās izglītības veicināšanā Latvijā un ieguldījumu puķkopības attīstībā Latvijā. Savukārt Atzinības krusta Zeltītu goda zīmi saņems ilggadējā Dailes teātra māksliniece, Dailes teātra dekorāciju apgleznošanas darbnīcas vadītāja Inese Pētersone un ilggadējā Dailes teātra darbiniece mākslinieciskās vadības asistente Aina Lilita Vecsīle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu