Vīrietis Rīgas centrā apdraud bērnu veselību (306)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Bieži vien pieaugušie neapzinās savas rīcības nopietnību, smēķējot bērnu klātbūtnē. Par to varat pārliecināties, arī aplūkojot portāla TVNET lasītājas Laimas iesūtīto fotogrāfiju, kurā redzams bezatbildīgs vīrietis.

Lasītāja Laima atsūtīja fotogrāfiju, kurā redzams kāds vīrietis kopā ar diviem bērniem. Meitene noteikti esot jaunāka par 10 gadiem, bet puika ir mazliet vecāks.

«Nemāku spriest, vai tas bija viņu tētis vai ne, bet.. šādas situācijas redzu divas trīs reizes dienā. Šis kadrs ir notverts netālu no Dailes teātra autobusu pieturas.

Šo akciju atbalstu un noteikti sūtīšu jums vēl bildes, lai redzētu, ka

vecāki vai vienkārši pieaugušie neapzinās savu rīcības nopietnību.»

Iesaisties arī tu!

Portāls TVNET aicina arī citus savus lasītājus nebūt vienaldzīgiem pret pieaugušo smēķēšanu bērnu klātbūtnē. Tāpēc aicinām filmēt un fotografēt pieaugušos, kuri rīkojas bezatbildīgi un pīpē bērnu klātbūtnē!

Sūti savus videomateriālus, fotogrāfijas un aprakstu uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet!

No pieaugušo smēķēšanas cieš bērni

Kardiologs, asociētais profesors Gustavs Latkovskis portālam TVNET sacīja: «Smēķēšanu bērnu klātbūtnē vērtēju ārkārtīgi negatīvi. Ir labi zināms, ka pasīvā smēķēšana ievērojami paaugstina iespēju saslimt ar sirds-asinsvadu slimībām.»

Lai arī sākotnēji pieaugušajiem var šķist, ka smēķēšana bērnu klātbūtnē nerada tiešu un tūlītēju kaitējumu mazā veselībai, vecākiem vajadzētu apzināties, ka

cigarešu dūmi var atstāt ļoti būtiskas sekas bērna turpmākajā dzīvē.

«Regulāra cigarešu dūmu elpošana atstāj paliekošu efektu visa mūža garumā. Efekts ir absolūti negatīvs.»

Komentāri (306)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu