Antra Birzule: pati mammas būšana jau ir svēta... (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Tuvojoties Mātes dienai, publicēsim ik dienu kādas māmiņas pārdomas par šiem svētkiem un atklāsmes, kā ir būt mammai! Šoreiz par mammu būšanām un nebūšanām jautājām divu bērnu māmiņai, sabiedrisko attiecību speciālistei Antrai Birzulei. Antru visvairāk aizkustina, kad savs bērns spēj pažēlot kādu, kuram sāp, kuram nav paveicies situācijā, kad pašam varētu iet labāk... Viņa uzskata, ka pati mātes būšana jau ir svēta lieta.

Ko tev nozīmē būt labai mammai?

Laba mamma, manuprāt, ir atbalstoša, mudinoša, žēlojoša un uzmundrinoša, pacietīga, iecietīga, smaidoša un priecīga. Tas viss kopā jau arī izsaka – mīloša.

Kas ir tas skaistākais un svētākais mammas būšanā?

Tā pati mammas būšana jau ir skaista, svēta!

Kas ir pats grūtākais?

Ļaut bērniem pašiem kļūdīties un mācīties,

ļaut gūt savus punus; un valdīt sevi, lai nepateiktu: «Es taču Tev teicu!»

Kas noteikti ir jāiemāca saviem bērniem?

Pacietība, cieņa pret pārējiem, spēja pieņemt lēmumus, uzņemties atbildību, spēt pašiem risināt jautājumus, būt atvērtiem pret pasauli, nepazīstamo, analizēt un veidot savu viedokli, celties pēc kritiena un turpināt iesākto. Lai šo iemācītu, ar runāšanu vien nepietiek. Vajag personīgo piemēru, kā arī

ļaut bērnam izteikt viedokli, pieņemt lēmumus,

lai cik ļoti tie dažkārt mums nepatiktu.

Kā šogad atzīmēsi Mātes dienu? Varbūt jau ir kādas izveidojušās tradīcijas?

Tā kā esmu ģimenes puišu ieskauta, ļauju viņiem pašiem izvērsties. Tradīcija gan mums viena – puķes pasniegt visām mūsu ģimenes māmiņām – vecmāmiņām, māmiņām, krustmāmiņām utt.

Kas tevi kā mammu aizkustina visvairāk?

Brīži, kad saprotu, ka

mans bērns spēj pažēlot kādu, kuram sāp, kuram nav paveicies situācijā,

kad pašam varētu iet labāk.

Novēlējums visām Latvijas māmiņām!

Lai ir pietiekami daudz laika, lai varētu ar bērniem runāties, spēlēties, draiskoties un būt kopā, neskatoties pulkstenī un nedomājot par citām rūpēm.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu