Lotus komanda iegādājusies Caterham Cars

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmās formulas (F-1) čempionāta komanda "Lotus" trešdien apstiprinājusi britu autobūves kompānijas "Caterham Cars" iegādi, kas būtiski ietekmēs "Caterham Cars" tehnoloģiskās iespējas, vēsta vairāki ārvalstu mediji.

""Caterham Cars" ieņem īpašu vietu auto pasaules pašā sirdī," pēc darījuma publiskošanas izteicās "Lotus" komandas īpašnieks Tonijs Ferandess. "Līdztekus stingrai britu autobūves kompānijas nostājai "Caterham Cars" sevī iemieso teicamu kvalitāti un augstākās klases inženieru darbu."

Tiek ziņots, ka "Caterham Cars" jaunajos auto modeļos tiks izmantotas visas pieejamās F-1 tehnoloģijas.

Plaši tiek uzskatīts, ka šādi Fernandess pavēris durvis uz ienesīgo autobūves biznesu.

Foto: Publicitātes foto

Lai arī lietpratēju aprindās ticis diskutēts par iespējamo komandas nosaukuma maiņu, pēc darījuma apstiprināšanas šīs runas nav ieguvušas apstiprinājumu.

Iepriekš ticis baumots, ka jaunais "Lotus" nosaukums varētu būt "Sonangol Caterham", jo jau pirms nedēļas tika reģistrēta interneta adrese "Sonangolcaterhamf1.com".

Foto: Publicitātes foto

Tikmēr "Caterham Cars" izpilddirektors Ansars Alī paudis gandarījumu par veikto darījumu, atklājot, ka tas ievērojami sekmēs kompānijas izplatītā zīmola "Seven" attīstību.

"Caterham Cars", sākot ar 1957.gadu, bija "Lotus" zīmola pirmais dīleris.

Foto: Publicitātes foto

"Lotus" šīs sezonas F-1 pasaules čempionātā pārstāv piloti Jarno Trulli un Heiki Kovalainens. Aizvadītajās trijās sacīkstēs piloti pie punktiem vēl nav tikuši.

Kā ziņots, F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc trijiem posmiem "Red Bull" komandas pilots Sebastjans Fetels ar 68 punktiem ieņem pirmo vietu, bet ar 47 punktiem otrais ir Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" vienības. Savukārt trešo pozīciju ar 38 punktiem ieņem otrs "McLaren-Mercedes" braucējs Džensons Batons, bet par punktu mazāk ir Fetela komandas biedram Markam Vēberam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu