Ķuzim saistībā ar Jēkabpils notikumiem izsaka aizrādījumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas izveidotās disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas vērtējumu, Valsts policijas priekšnieka vietniekam, Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Intam Ķuzim izteikusi aizrādījumu, informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Ministrijā ir izbeigta disciplinārlieta pret Ķuzi, izsakot viņam aizrādījumu, kā arī vienlaikus uzdots pilnveidot disciplinārās uzraudzības procesu Rīgas reģiona pārvaldē. Izteiktais aizrādījums gan nenozīmē, ka Ķuzis ir disciplināri sodīts, piebilda Skrebele.

Jau ziņots, ka otrdien pabeigta izmeklēšana Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Inta Ķuža disciplinārlietā, kas tika ierosināta pēc speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbinieku piedalīšanās uzbrukumā spēļu zālei Jēkabpilī.

Valsts policijas priekšnieka palīdze Beāte Labinska aģentūrai BNS pagājušajā nedēļā paskaidroja, ka par speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" vadību disciplinārlietas izmeklēšana vēl nav pabeigta un lēmums pagaidām nav pieņemts.

Jau vēstīts, ka no dienesta atbrīvoti "Alfas" darbinieki Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars un Tukuma policisti brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi.

Savukārt dienesta pārbaudē konstatēts, ka noziedznieku aizturēšanā iesaistītie Jēkabpils policisti, lietojot šaujamieročus, rīkojušies likumīgi.

Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Tika ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no viņiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki – divi no specvienības "Alfa" Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, un tie ir brāļi Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu