Hakeri sabojā ziņu aģentūras LETA mājas lapu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Aģentūras LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis portālam TVNET apstiprināja, ka nezināms ļaundaris šodien sabojājis aģentūras interneta mājas lapu. Tomēr hakeru uzbrukums nav traucējis aģentūras darbu un ziņu nodrošināšanu klientiem. Kamēr tiek novērsti bojājumi, aģentūra klientiem nodrošina alternatīvus veidus ziņu lasīšanai. "Klientiem pakalpojums ir pieejams," teica Zirnis.

Jau vēstījām, ka IT eksperti valsts datu aizsardzību novērtē kā nepietiekamu. "Uzlabojumi ir, taču ar to ir par maz. Ja steidzīgi nenotiks visaugstākā līmeņa auditi, tad mēs vēl dzirdēsim par caurumiem, noplūdēm un kļūdām valsts datu sistēmās," TVNET pastāstīja Latvijā un citās valstīs strādājošās IT&T kompānijas "Latnet" Pārdošanas departamenta vadītājs Vladislavs Gurmans.

Datu drošības jautājums šodien aktuāls kļuva arī ziņu aģentūrā LETA.

Atverot tās mājas lapu, ierastās ziņu lentes vietā šodien varēja ieraudzīt šādu paziņojumu: "Dārgie kolēģi, pirms publicēt apšaubāmu speciālistu viedokļus par nelielu serveru hostingu kompānijām un diskutētu par kompetenci, ieteiktu tomēr pārskatīt šo nomelnojošo ziņu saturu un pārstāt publicēt šos aizvainojošos reklāmas rakstus. Kā redzat - nekas nav drošs un neuzlaužams, ja vajag. Tāpēc nevajag lēkt augstāk par savu d. Paldies par uzmanību. Hakeris."

Pēc šā teksta sekoja saite uz internetā publicētu aģentūras rakstu par to, ka vairāku Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu mājaslapām uzbrukuši hakeri.

Pēteris Zirnis portālam TVNET apstiprināja, ka nezināms ļaundaris šodien sabojājis aģentūras interneta mājas lapu.

Tomēr hakeru uzbrukums nav traucējis aģentūras darbu un ziņu nodrošināšanu klientiem. Kamēr tiek novērsti bojājumi, aģentūra klientiem nodrošina alternatīvus veidus ziņu lasīšanai.

"Klientiem pakalpojums ir pieejams." Zirnis atzina, ka no hakeru uzbrukumiem neviens nav pasargāts.

"Nepilnības likumdošanā un sarežģītās procedūras iedrošina šādus ļaundarus un rada viņos nelielu nesodāmības sajūtu," viņš teica un atgādināja, ka LETA ar to saskārās arī pērn rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu