Sprinteris izaicina auto un zaudē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas dragreisa čempionāta pirmā posma ietvaros notikušajā šova sacensībā "Sprinteris pret ielas automašīnu" uzvarēja auto, kam pie stūres sēdēja autosportists Krišānis Caune.

Kā TVNET pavēstīja Caunes pārstāve Sanita Pelēķe, sprinteris Gatis Zālītis nolēma uzstādīt Latvijā vēl nebijušu rekordu – sacensties ar automašīnu 50 + 50 metru distancē. Pie tam otros 50 metrus automašīnai bija jābrauc atpakaļgaitā.

Pirmajā dragreisa sacensību starplaikā trasē mēroties spēkiem devās sprinteris un drifta automašīna ar jaudu 350 ZS. Drifteris vairākas reizes kļūdījās, kā rezultātā uzvaru ar lielu atrāvienu izcīnīja sprinteris.

Nākamajā starplaikā skrējējs uz dueli izaicināja autosportistu Krišjāni Cauni. Viņš startēja ar VW Passat automašīnu ar 140 zirgspēku 2 litru dīzeļdzinēju un automātisko pārnesumkārbu.

Šis duelis cilvēkos šaubas neradīja, visi bija pārliecināti - uzvarēs sprinteris. Tomēr Krišjānis Caune nebija tik pielaidīgs kā drifteris un cīnījās līdz galam. Rezultātā Biķernieku trasē sprinteri uzvarēja ielas automašīna. Daudzo cilvēku pārliecība tika salauzta. Notika tas, kam vismazāk bija gatavojies skrējējs un skatītāji. Ilgi aprunātajā cīņā uzvarēja autosportists un parasts dzelzs gabals.

Krišjānis Caune: "Galvenais bija nenogulēt startu. Vēl viens svarīgs moments – pārslēgšanās uz atpakaļgaitu. Ar automātisko kārbu tas ir citādāk un ilgāk nekā ar manuālo. No manas puses viss izdevās tā, kā bija plānots."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu