Fiat iegādāsies vēl vairāk Chrysler akciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas autobūves kompānija "Fiat" panākusi vienošanos, lai iegādātos papildu 16% ASV autoražotāja "Chrysler Group LLC" akciju daļu, par to samaksājot 1,26 miljardus dolāru (614,8 miljonus latu), teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

"Šodien paziņotais darījums iezīmē vēsturisku soli "Fiat" un "Chrysler"," norādīja Itālijas autoražotāja priekšsēdētājs Džons Elkans.

Šo darījumu paredzēts noslēgt otrā ceturkšņa laikā, un "Chrysler" parādsaistības ASV un Kanādas valdībām tiks pilnībā atmaksātas, pavēstīja kompānija.

Kā ziņots, "Fiat" pagājušajā nedēļā jau palielināja sev piederošo "Chrysler" akciju daļu no 25% līdz 30%.

"Fiat" pārņēma "Chrysler" vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

"Šis ir nozīmīgs solis tuvāk svarīgajai "Fiat" un "Chrysler" integrācijai," ceturtdien sacīja "Fiat" vadītājs Serdžo Markione.

""Fiat" kopīgi ar "Chrysler" radīs spēcīgāku autobūves grupu ar pilnu produktu klāstu, klātbūtni visos pasaules tirgos un spēju konkurēt ar labākajiem," piebilst Itālijas autoražotājs.

Markione jau februārī paziņoja, ka "Fiat" un "Chrylser" pilnībā apvienosies divu vai trīs gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu