Ekonomiskākais autobusa vadītājs - no Latvijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daimler

Aprīļa vidū Vācijā norisinājās ikgadējais Setra Grand Prix, kurā savas spējas un prasmes cenšas pierādīt autobusu vadītāji.

Setra ir Daimler koncernā ietilpstošs autobusu ražotājs, kas šogad atzīmē sešdesmito jubileju un aprīļa vidū Nirburgringā sarīkoja devīto Setra Lielās balvas izcīņu. Tajā kopvērtējumā uzvaru izcīnīja itālis Roberto Margini, bet aiz viņa ierindojās divi vācieši - Johaness Bakess un Jans Ēriks Bloks.

Šogad pirmo reizi tika noteikti uzvarētāji nāciju ieskaitē, un izrādās, ka labākie autobusu vadītāji ir Dānijā, kam seko itāļi un austrieši. Tāpat tika noteikts arī ekonomiskākais autobusa vadītājs, un tas šogad izrādījās Rīgas pasažieru pārvadātāja AS Nordeka šoferis Vernons Kiesners.

Var atzīmēt, ka šogad divas dienas ilgajās sacensībās piedalījās 120 autobusu vadītāji no visas Eiropas, kā arī ASV. Viņiem Lielās balvas izcīņas ietvaros nācās pierādīt savu izveicību pie autobusa stūres kā naktī, tā arī dienā, kā arī pierādīt prasmi taupīt degvielu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu