Vairums iedzīvotāju atbalsta sodu par smēķēšanu bērna klātbūtnē (84)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākums (71%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta ideju par sodu par apzinātu smēķēšanu bērna klātbūtnē. Tā liecina TNS un LNT raidījuma 900 sekundes aprīlī veiktais pētījums.

37% šai idejai saka noteiktu jā, bet 34% - drīzāk jā.

Soda piemērošanu par apzinātu smēķēšanu bērna klātbūtnē neatbalsta vien 23% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju (8% - noteikti nē; 15% - drīzāk nē).

Savukārt konkrēta viedokļa šajā jautājumā nav 6% Latvijas ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Vairums par administratīvo sodu

Absolūtais vairākums (87%) iedzīvotāju, kas atbalsta soda piemērošanu par apzinātu smēķēšanu bērna klātbūtnē, uzskata, ka būtu jāpiemēro administratīvais sods. Kriminālatbildību kā vēlamo soda mēru norādījuši 13% soda piemērošanas atbalstītāji.

Bērniem, kuru vecāki smēķē, nav izvēles - viņi ir spiesti elpot kaitīgos tabakas dūmus! Būtībā pieaugušie ar saviem cigarešu mutuļiem indē bērnus. Tieši tāpēc portāls TVNET sāk akciju, aicinot pieaugušos cilvēkus būt atbildīgiem un nesmēķēt bērnu klātbūtnē.

Aicinām filmēt un fotografēt pieaugušos, kuri rīkojas bezatbildīgi un pīpē bērnu klātbūtnē!

Sūti savus videomateriālus, fotogrāfijas un aprakstu uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu