"Daimler" kukuļdošanas lietā aizturētie arī Horvātijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Horvātijas policija otrdien aizturēja trīs aizdomās turētos saistībā ar lietu, kurā Vācijas autobūvnieks "Daimler AG" piekukuļojis Horvātijas amatpersonas, paziņoja Horvātijas Iekšlietu ministrija.

Aizturētie vīrieši tiek turēti aizdomās par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un naudas atmazgāšanu, ar kuru viņi esot nelegāli nopelnījuši 921 320 eiro (647,5 tūkstošus latu).

Iekšlietu ministrijas preses sekretārs pavēstīja ziņu aģentūrai HINA, ka aizturēšana notikusi minētās "Daimler" kukuļdošanas izmeklēšanas ietvaros.

Saskaņā ar Horvātijas plašsaziņas līdzekļu ziņām 2003.gadā toreizējā sociāldemokrātu vadītā valdība noslēgusi vienošanos ar "Daimler" par 210 ugunsdzēsēju mašīnu iegādi apmēram 800 miljonu kunu (77 miljonu latu) vērtībā.

Mediji ziņoja, ka "Daimler" panācis šī darījuma noslēgšanu, dodot Horvātijas amatpersonām kukuļus 4,7 miljonu eiro (3,3 miljonu latu) apmērā.

Kompānija "Daimler" ir atzinusi, ka laikā no 1998. līdz 2008.gadam devusi simtiem kukuļu desmitiem miljonu ASV dolāru apmērā valdības amatpersonām vismaz 22 valstīs, tostarp Horvātijā un Latvijā.

Diviem no otrdien aizturētajiem piederēja Horvātijas automašīnu detaļu firma, kas no vārdā nenosauktas Vācijā bāzētas kompānijas saņēma 250 tūkstošu eiro (176 tūkstošu latu) aizdevumu, kas netika atmaksāts, teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

Trešais aizturētais esot saņēmis 1,6 miljonus eiro (1,1 miljonu latu) savas ASV bāzētās firmas kontā par konsultāciju pakalpojumiem, kas patiesībā netika sniegti, informēja Iekšlietu ministrija.

Fiktīvie pakalpojumi bija noformēti kā sniegti Vācijā bāzētai kompānijai saistībā ar pasākumiem, kurus vajadzējis veikt, lai panāktu vienošanos ar Horvātijas valdību par 210 ugunsdzēsēju mašīnu iegādi 2003.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu