Rīgas skolās bērnus varēs uzsēdināt uz diētas!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flic

Kā liecina skolās veiktā pētījuma rezultāti, pagājušajā mācību gadā 22,8% pirmās klases skolēnu bija liekais svars, kas uz citu Eiropas valstu fona ir iespaidīgs skaitlis. Rīgas dome sola tuvākajā laikā izskatīt vecāku padomes prasību par iespēju skolēniem nozīmēt diētu!

Tā kā pētījums uzrāda, ka vislielākais bērnu īpatsvars ar lieku ķermeņa masu bija Rīgā un lielajās Latvijas pilsētās, galvaspilsētas dome nolēmusi rīkoties, mēģinot pieņemt jebkādus reglamentus, kas šo situāciju skolēnu veselības jomā uzlabotu.

Vecāko padome iesniegusi Rīgas domei lūgumu, kurā pēc vecāku pašu vēlmes būtu iespējams bērnam nozīmēt konkrētu diētu – atbilstoši viņa aptaukošanās pakāpei. Diētas tiktu sastādītas ar veselīgas ēšanas speciālistiem.

Tajā pašā laikā skolēni, kuriem šīs problēma nav, varēs turpināt ieturēt ēdienreizes kā ierasts.

Tāpat skolās aizliegts būtu ienest jebkādus saldumus un gardumus, kā arī pilnīgi jāizslēdz iespēja tos tirgot skolās vai 300 metru tuvākajā apkārtnē.

Bērniem ar noslieci uz aptaukošanos reizi nedēļā būtu jāapmeklē skolas medpunkts, kas veiktu nepieciešamos svara mērījumus, pēc kā varētu spriest par svara izmaiņām. Bērniem ar palielinātu svaru būtu arī noteikta treniņprogramma fizkultūras nodarbībās, kas veicinātu svara samazināšanos!

Dome šo grozījumu plāno izskatīt jau šodien, 1.aprīlī!

TAS IR 1. aprīļa joks! ****

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu