Deputātam Lācim dzīvokļa īres kompensāciju neatņems

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Saimnieciskā komisija nolēmusi vairāk neskatīt jautājumu par deputāta Visvalža Lāča dzīvokļa īres kompensāciju, jo no deputāta saņemts apliecinājums, ka viņš dzīvokli izmanto saskaņā ar noteikumiem.

Kā skaidroja komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele (V), no Lāča saņemts rakstisks apliecinājums, ka publiskajā telpā par viņu izskanējusī informācija neesot patiesa. "Saimnieciskajai komisijai nav iespējams šos faktus par dzīvokļa īri pārbaudīt fiziski, neesam izmeklēšanas iestāde. Tāpat nekur nav noteikts, cik bieži deputātam savā īrētajā dzīvoklī jāuzturas," sacīja Viņķele.

Komisijas priekšsēdētāja norādīja, ka vienīgās iespējas ir šaubu gadījumā lūgt deputātu paskaidrojumus. Lācis esot norādījis, ka likumu nepārkāpj, tādēļ komisijā šis jautājums neesot vairāk skatāms.

Kā ziņots, Saimnieciskā komisija šodien uz sēdi bija uzaicinājusi deputātu Lāci, lai varētu viņu iztaujāt par dzīvokļa īri. Tomēr Lācis uz sēdi neieradās, tā vietā iesniedzot rakstisku apliecinājumu, ka viss esot kārtībā.

Viņķele iepriekš stāstīja, ka saņemta pretrunīga informācija par to, ka Lācis nedzīvojot dzīvoklī, par kuru pieprasīta īres kompensācija. Šāda informācija esot dzirdēta arī no paša deputāta. "Ja šis fakts apstiprinātos, tad būtu pamats lemt par kompensācijas noņemšanu," sacīja Viņķele.

Pats Lācis izteicās, ka uzskatot savu rīcību par pareizu un ka šajā komisijas sēdē sevi pilnībā reabilitēšot.

Jau ziņots, ka deputāts Lācis, kurš iepriekš izpelnījies plašu publicitāti saistībā ar savas meitas nodarbināšanu deputātes palīdzes amatā, bija pieprasījis lielāku kompensāciju par dzīvokļa īrēšanu Imantā, Anniņmuižas bulvārī. Par to viņu pagājušajā mēnesī vēlējās iztaujāt Saimnieciskā komisija, bet tad deputāts savu iesniegumu atsauca.

Līdz šim Lācis par 32 kvadrātmetru lielā divistabu dzīvokļa īri saņēmis 388 latu kompensāciju, kas bija maksimāli iespējamā pie iepriekš spēkā esošās sistēmas. Pēc jaunajiem noteikumiem maksimālā summa, ko viņš var saņemt, ir 405 lati, un šāda apmēra kompensāciju arī deputāts savā iesniegumā pieprasījis.

Īres līgumā nekas neesot mainījies, izņemot to, ka īres maksa palielinās par 17 latiem. Tāpēc komisija bija nolēmusi Lāci par šo lietu iztaujāt. Tomēr pirms komisijas sēdes Lācis iesniedza iesniegumu, kurā norāda, ka lauž šo jauno īres līgumu un ka no papildu kompensācijas atsakās.

Jau ziņots, ka iepriekšējā Saeima atbalstīja Lāča sodīšanu par to, ka viņš dzīvokli īrējis no savas meitas Daces Krikšānes.

Tagad gan īres līgumā esot norādīts, ka Lācis dzīvokli īrējot no kādas citas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu