Arābu līga kritizē militāros triecienus Lībijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arābu līga svētdien kritizējusi Rietumu koalīcijas militāros triecienus Lībijā, norādot, ka tie neatbilst tam mērķim, kura dēļ šī 22 valstu apvienība pirms nedēļas aicināja Apvienoto Nāciju organizāciju pasludināt Lībijas gaisa telpu par lidojumiem slēgtu zonu.

"Tas, kas noticis Lībijā, neatbilst mērķim nodrošināt lidojumiem slēgtu zonu. Mēs gribam, lai tiktu aizstāvēti civiliedzīvotāji un netiktu bombardēti citi civiliedzīvotāji," žurnālistiem svētdien sacījis Arābu līgas ģenerālsekretārs Amrs Musa. "Jau no paša sākuma mēs tikai pieprasījām izveidot lidojumiem slēgtu zonu Lībijas civiliedzīvotāju aizsardzībai un nepieļaut nekādu citu notikumu attīstību vai papildu soļus."

Viņš norādījis, ka šobrīd tiek apsvērta iespēja sasaukt steidzamu Arābu līgas dalībvalstu apspriedi par Lībijas jautājumu.

12.martā Arābu līga aicināja ANO pasludināt Lībijas gaisa telpu par lidojumiem slēgtu zonu, norādot, ka Lībijas līdera Muamara Kadafi režīms ir "zaudējis leģitimitāti".

Šonedēļ pieņemtā ANO Drošības padomes rezolūcija ļauj likt lietā "visus nepieciešamos līdzekļus", lai uzturētu šādu lidojumiem slēgtu zonu, aizsargātu civiliedzīvotāju rajonus un piespiestu Kadafi spēkus pārtraukt uguni. Tā neparedz ārvalstu sauszemes spēku iesūtīšanu Lībijā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar šo rezolūciju ASV, Lielbritānijas un Francijas spēki sestdien vakarā un naktī uz svētdienu veica uzlidojumus Lībijai un apšaudīja to ar raķetēm.

Pēc Lībijas valsts mediju ziņām, Rietumu koalīcijas uzbrukumos Tripolē doti triecieni civilajiem mērķiem, un tajos 48 cilvēki nogalināti, bet 150 ievainoti, arī sievietes un bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu