Kadafi: Lībijas tauta ir bruņojusies "ilgstošam karam"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas tauta ir apbruņota un gatava cīnīties "ilgstošā karā", lai sakautu Rietumu armijas, kas uzbrūk viņu valstij, svētdien televīzijā apliecināja Lībijas diktators Muamars Kadafi.

"Visa Lībijas tauta ir vienota. Lībijas vīriem un sievām iedoti ieroči un šāviņi. Jūs nepavirzīsieties uz priekšu, jūs nespersiet soli uz šīs zemes," televīzijā atskaņotajā audiovēstījumā sacīja pulkvedis. "Mēs solam jums ilgstošu karu bez robežām. Mēs esam gatavi ilgstošam karam. Jūs neesat gatavi ilgstošam karam."

"Mēs esam gatavi. Šis mūsu dzīves brīdis ir ļoti laimīgs," uzsvēra Kadafi, brīdinot, ka ASV, Francijas un Lielbritānijas līderi "kritīs tāpat kā Hitlers, Musolīni. Tautas masas gāž visus tirānus."

"Amerika, Francija vai Britānija, kristieši, kas šodien pret mums apvienojušies paktā - viņi negūs labumu no mūsu naftas," sacīja līderis. "Jūs esat agresori, jūs esat dzīvnieki."

"Mums nav jāatkāpjas no kaujaslauka, jo mēs aizsargājam mūsu zemi un mūsu godu," uzsvēra Kadafi.

ASV, Lielbritānijas un Francijas armijas sestdien vakarā un naktī uz svētdienu veica uzlidojumus Lībijai un apšaudīja to ar raķetēm, militāro operāciju pamatojot ar iepriekš ANO Drošības padomē pieņemto rezolūciju, kurā Lībijas gaisa telpa pasludināta par lidojumiem slēgtu zonu.

Rietumu koalīcijas uzbrukumos Tripolē veikti triecieni civiliem mērķiem, vēsta Lībijas valsts mediji. Nogalināti 48 cilvēki, bet 150 ievainoti, arī sievietes un bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu