Latvijas ĀM atbalsta uzbrukumu Kadafi armijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Ārlietu ministrija atbalsta starptautiskās koalīcijas militāro iejaukšanos Lībijā.

"Latvija atbalsta koalīcijas mērķus par vienotu un apņēmīgu rīcību, kas apturētu Muamara Kadafi režīmam lojālās Lībijas armijas vardarbību pret savu tautu," paziņojumā presei norādījis ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V), uzsverot, ka Latvija izvērtēs savu iespēju iesaistīties ANO Drošības Padomes prasību īstenošanā atbilstoši NATO un partnervalstu nepieciešamībai, kā arī Latvijas iespējām.

Ārlietu ministrija arī norāda, ka saskaņā ar 17.martā ANO Drošības Padomē apstiprināto rezolūciju izveidota plaša koalīcija no Eiropas, Ziemeļamerikas un Arābu līgas valstīm. Koalīcija ir pieņēmusi lēmumu rīkoties, lai pārtrauktu pret civiliedzīvotājiem vērstos bruņotos uzbrukumus Lībijā.

Ārlietu ministrija uzskata, ka Lībijas valdošajam režīmam jārespektē ANO Drošības Padomes rezolūcija, starptautiskās sabiedrības, tostarp savu kaimiņvalstu aicinājums nolikt ieročus un jāpilda sava līdera publiski izskanējušais solījums nekavējoties pārtraukt uguni.

Jau ziņots, ka Francijas kara lidmašīna sestdien plkst.16.45 pēc Griničas laika (plkst.18.45 pēc Latvijas laika) atklāja uguni Lībijas līderim Muamaram Kadafi lojālo spēku militāru automašīnu, sākot starptautiskās koalīcijas militāro iejaukšanos Lībijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu