ES vienojas par jaunām sankcijām pret Kadafi režīmu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienība (ES) panākusi principiālu vienošanos par jaunu, plašu sankciju noteikšanu pret Lībijas diktatora Muamara Kadafi režīmu, vēršoties gan pret indivīdiem, gan uzņēmumiem, piektdien apliecināja diplomāti.

Sankciju režīms tiks noteikts 11 Kadafi līdzgaitniekiem un deviņām ekonomikas struktūrvienībām, un sagaidāms, ka tās tik apstiprinātas pirmdien ES ārlietu ministru sēdē, bet ieviestas vēlāk jaunnedēļ.

Tiesa gan, informācijas avoti atteicās atklāt, tieši par kuriem cilvēkiem un uzņēmumiem ir runa.

Šī būs jau trešā ES sankciju kārta, kas vērsta pret Kadafi, cenšoties panākt, ka viņš atkāpjas no amata. Jaunnedēļ Briselē tiks apspriesta arī ceturtā sankciju kārta, atklāja diplomāts.

Pirms nedēļas spēkā stājās ES sankcijas, kuru kopējais apjoms lēšams vairākos miljardos eiro, pamatā vēršoties pret piecām, kā uzskata, Kadafi ģimenes kontrolētām valsts struktūrām, kurām pieder miljardi aktīvos un investīcijās. To vidū ir Lībijas Investīciju pārvalde un Centrālā banka.

Pirmajā sankciju kārtā tika iesaldēti aktīvi un noteikts ceļošanas aizliegums 26 indivīdiem, kas esot atbildīgi par vardarbīgo izrēķināšanos ar Lībijas civiliedzīvotājiem. Sankcijas tika noteiktas pašam Kadafi, viņa dzīvesbiedrei Safijai al Barasi, septiņiem dēliem un meitai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu