VID darbinieki šogad varētu saņemt prēmijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pretstatā citām valsts iestādēm šogad par labu darbu varētu saņemt prēmijas, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Pagaidām gan nav zināms, cik prēmijas varētu būt lielas, un arī tas, kā tās tiktu sadalītas.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace "Neatkarīgajai " skaidroja, ka valsts budžeta likums noteic, ka VID varētu saņemt šogad papildu dotāciju, "ja 2011. gada sešu un deviņu mēnešu laikā VID administrējošo darbību rezultātā būtiski tiek uzlabota nodokļu iekasēšana, īstenojot pasākumu plānu ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences veicināšanai, un tiek prognozēti ievērojami uzlabojumi arī līdz gada beigām". Tādā gadījumā Ministru kabinets varētu lemt par VID darbinieku motivēšanu. Ja valdība nolemj, ka VID darbinieki ir pelnījuši šogad prēmijas, finanšu ministram ir tiesības palielināt apropriāciju izdevumiem, tajā skaitā atlīdzībai Finanšu ministrijas budžeta programmā Valsts ieņēmumu un muitas politikas nodrošināšana. Turklāt VID šo papildu dotāciju saņemtu tikai tādā gadījumā, ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija piecu dienu laikā no attiecīgās informācijas saņemšanas to ir izskatījusi un nav iebildusi pret apropriācijas palielinājumu. Melnace atgādināja, ka sekmīgas ēnu ekonomikas apkarošanas un godīgas konkurences veicināšanas plāna realizācijas rezultātā 2011. gada budžeta likumā paredzēts gūt papildus 45 miljonu latu ieņēmumus.

Pēc Melnaces teiktā, sešu un deviņu mēnešu VID darbības rezultāti varētu tikt izvērtēti ne agrāk kā augustā un oktobrī. Un tikai tādā gadījumā, ja valdība un Saeimas komisija uzskatīs, ka VID darbinieki ir jāprēmē, tiks izstrādāti un apstiprināti attiecīgi motivācijas pasākumi un kritēriji.

VID tāpat kā citām valsts iestādēm ir bijis jāpiedzīvo reorganizācija un jāsavelk josta valsts budžeta konsolidācijas dēļ. Lielāko izdevumu samazinājumu VID piedzīvoja 2009.gadā, kad šīs iestādes kopējais budžets salīdzinājumā ar 2008.gadu samazinājās par aptuveni 36%. Šogad VID ir atvēlēti 55,8 miljoni latu, kas tomēr ir par 3,5 miljoniem latu vairāk nekā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu