Kadafi spēku ielenktajā Misrātā valda "neomulīgs miers" (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kāds anonīms avots no nemiernieku kontrolētās Misrātas otrdien paziņoja, ka situācija aplenktajā Lībijas pilsētā ir mierīga, bet cilvēki gatavojas spējam uzbrukumam no diktatora Muamara Kadafi spēku puses.

"Misrātā valda neomulīgs miers. Mēs gaidām Kadafi karavīru uzbrukumu, kuri atrodas kazarmās pilsētas nomalēs," pavēstīja anonīmais nemiernieku pārstāvis.

Misrāta, kas atrodas 150 kilometrus no valsts galvaspilsētas Tripoles, ir trešā lielākā Lībijas pilsēta un viena no nedaudzajām vietām valsts rietumos, kas joprojām atrodas nemiernieku kontrolē.

Pagājušajā nedēļā Kadafi režīmam lojālie spēki pilsētai uzbruka vairākkārt. Vismaz 20 cilvēki tika nogalināti, tostarp arī viens bērns. Vēl desmitiem cilvēku tika ievainoti smagajās sadursmēs un apšaudēs, ziņoja medicīnas darbinieki.

Kopš tā laika Kadafi lojālie spēki pilsētu ir ielenkuši, tiešās sadursmēs ar nemierniekiem neiesaistoties.

Misrātā dzīvo aptuveni 550 000 cilvēku.

"Šobrīd humānā situācija ir pieņemama, bet mums trūkst medicīnisko materiālu, kad diktatora spēki pagājušajā nedēļā iznīcināja krājums," atzīmēja nemiernieku pārstāvis.

Tikmēr šāvienu troksnis otrdien bija dzirdams Zuvāras pilsētā, 120 kilometrus uz rietumiem no Tripoles.

Kā jau ziņots, Zuvāru pirmdien pēc sadursmēm ar režīma pretiniekiem ieņēma Kadafi lojālie spēki, nogalināts tika vismaz viens cilvēks.

"Mēs dzirdējām šāvienu troksni, bet tie, iespējams, bija tikai brīdinājuma šāvieni gaisā, lai noturētu iedzīvotājus telpās," AFP pavēstīja kāds nemierniekus atbalstošs Zuvāras iedzīvotājs.

Vairums no pilsētas 20 000 iedzīvotāju ir berberu izcelsmes cilvēki, kuru klātbūtni Lībijā Kadafi attiecies atzīt.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu