"Alfas" policisti uzvedas huligāniski. Ko saka atbildīgie? (204)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mobilais reportieris

Pēdējā laikā sabiedrība uzzinājusi par vairākiem šokējošiem gadījumiem, kad policisti pārgājuši nometnes otrā pusē un kļuvuši par noziedzniekiem. Pirms dažām dienām policijas specvienības "Alfa" darbinieki izraisīja vairākas avārijas un izturējās huligāniski. Par notikušo portāls TVNET jautāja atbildīgo amatpersonu viedokli.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece atturējās izteikties par avārijām, ko pirms vairākām dienām izraisīja policisti. Viņa situāciju ap "Alfas" darbiniekiem vērtēja plašākā kontekstā.

Pārbaudes jau pēc Jēkabpils notikumiem

Ministre atgādināja, ka Valsts policijas vadībai pēc traģiskajiem Jēkabpils notikumiem tika dots uzdevums sakārtot dienesta darbu, veicot gan darbinieku ārpuskārtas atestāciju, gan uzlabojot darbinieku atlases kritērijus, pastiprinot arī iekšējo kontroli, organizējot pēkšņas, neplānotas pārbaudes ar mērķi konstatēt iespējamos dienesta disciplīnas pārkāpumus.

Pārskatīs "Alfas" funkcijas

Mūrniece piebilda, ka turpinās arī dienesta pārbaudes attiecībā uz speciālo uzdevumu bataljonu "Alfa", kuru ir nolemts saukt vienkārši par speciālo uzdevumu bataljonu, kā arī pārskatīt šīs vienības funkcijas, atstājot tās pārziņā tikai sabiedriskās kārtības nodrošināšanu.

Mainīs atlīdzības sistēmu

Savukārt ar mērķi uzlabot darba kvalitāti un palielināt Valsts policijas darbinieku atalgojumu tiek izstrādāti priekšlikumi iekšlietu iestāžu atlīdzības reformai, kuras rezultātā arī policistu atalgojumam būtu jāpalielinās par 50%.

Stingrāka disciplīna

Iekšlietu ministrija, uzskatot, ka Valsts policijā ir jāpanāk stingrāka disciplīna, ir izstrādājusi grozījumus disciplināratbildības likumā, kurus jau šonedēļ iecerēts izsludināt Valsts sekretāru sanāksmē.

"Uzskaitītās aktivitātes nevar dot rezultātu īstermiņā, tomēr ir svarīgs solis ceļā uz tādu Valsts policiju, ar kuru lepotos katrs no mums," ministre rezumēja.

TVNET lasītāja iesūtīta bilde ar "Alfas" darbinieka vadīto "Audi" markas automašīnu, kura bija iesaistīta autoavārijā
TVNET lasītāja iesūtīta bilde ar "Alfas" darbinieka vadīto "Audi" markas automašīnu, kura bija iesaistīta autoavārijā Foto: Mobilais reportieris

Mūrniece arī pauda uzskatu, ka konkrētā gadījuma skaidrošana ir Valsts policijas kompetence. Savukārt policijā otrdienas laikā portālam TVNET nesniedza komentārus par to.

Kā jau portāls TVNET vakar rakstīja, pēc neoficiālas informācijas, automašīna "Audi", kas aizvakar Rīgā izraisīja vairākas avārijas, bēga no trafarētas, ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu braucošas policijas automašīnas "Opel". "Audi" atradušies "Alfa" darbinieki, kuri bija huligāniski izturējušies pret kādu sievieti un vīrieti. Plašāku situācijas izklāstu atradīsiet raksta resursos.

Komentāri (204)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu