Kadafi spēki turpina atkarot nemiernieku ieņemtās pilsētas (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas vadītāja Muammara Kadafi bruņotie spēki svētdien ieņēma Marsalbregas pilsētu valsts austrumos, turpinot atkarot nemiernieku ieņemtās pilsētas un tuvojoties galvenajai nemiernieku pilsētai Bengazi.

Kadafi spēki, apšaudot Marsalbregu ar smago artilēriju, panāca nemiernieku atkāpšanos.

Nemiernieku spēku komandieris - bijušais Kadafi valdības iekšlietu ministrs Abdelfatahs Juniss pēc Marsalbregas krišanas solīja, ka nemiernieki aizstāvēs Adždabiju, kas ir nākamā pilsēta Kadafi spēku ceļā un pēdējā nemiernieku kontrolētā pilsēta pirms Bengazi.

Lībijas nemiernieki pēdējās dienās cieš smagas sakāves Kadafi spēku pretuzbrukuma dēļ un sestdien zaudēja ostas pilsētu Raslanufu, kurai ir svarīga loma naftas eksportā. Piektdien pēc smagām cīņām Kadafi spēki ieņēma Zavijas pilsētu uz rietumiem no Tripoles.

Lībijas armijas preses sekretārs paziņoja reportieriem Tripolē, ka

Kadafi spēki "dodas uz priekšu, lai iztīrītu valsti" no nemierniekiem,

un ir ieņēmuši Zaviju, Ukailu, Raslanufu un Marsalbregu.

Lībijas valsts televīzija ziņoja, ka Kadafi ir ticies ar Ķīnas, Indijas un Krievijas vēstniekiem, lai apspriestu iespēju nodot šo valstu kontrolē Lībijas naftas eksportu.

Mēģina panākt atbalstu lidojumu aizliegumam

Francijas valdība ir paziņojusi, ka pastiprinās centienus pārliecināt starptautisko sabiedrību noteikt lidojumu aizlieguma zonu virs Lībijas.

ANO Drošības padomes pastāvīgās dalībvalstis Krievija un Ķīna ir paudušas skepsi par šādas zonas nepieciešamību. Indija, kas pašlaik ir ANO Drošības padomes dalībvalsts, ir iebildusi pret šādas zonas noteikšanu.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu