Deputātam Lācim var atņemt dzīvokļa īres kompensāciju (86)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saimnieciskā komisija nolēmusi trešdien, 16.martā, uz sēdi aicināt pie partijām nepiederošo deputātu Visvaldi Lāci, lai noskaidrotu, vai viņa īres līgums nav fiktīvs, pavēstīja komisijas vadītāja Ilze Viņķele (“Vienotība”).

Ja apstiprināsies informācija, ka deputāts nedzīvo īrētajā dzīvoklī, būs tiesisks pamats atņemt Lācim par dzīvokļa īri piešķirto 388 latu kompensāciju.

“Ja Lācis iesniedz īres līgumu, taču šajā dzīvoklī nedzīvo, tas ir fiktīvs līgums, un tas ir pamats kompensācijas atņemšanai,”

sacīja Viņķele.

Dzimtas mājas netālu

Deputāts, kura deklarētā dzīvesvieta ir Madonas novadā, iepriekš pastāstīja, ka īrē dzīvokli Imantā, taču netālu atrodas viņa dzimtas māja, kurā mitinās meita.

“Vai nedrīkstu iet pie meitas ciemos?” jautāja deputāts.

Pēc viņa teiktā, ja tas būtu iespējams, viņš īrētu dzīvojamo platību no viņas, taču to liedz likums.

Sarunā viņš par kļūdu nosauca savu atklātumu, ka par to pastāstījis kolēģiem Saeimā.

Viņķele pieļāva, ka, iespējams, diskusijas vērts būtu jautājums, vai nebūtu pieļaujama dzīvokļa vai telpu īrēšana no radiniekiem, lai gan citās Eiropas valstīs tomēr esot tendence šādu praksi neatbalstīt.

“Lācim būs jāsamierinās ar faktu, ka viņš ir Latvijas parlamenta deputāts,” atzina Viņķele.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu