Kadafi ģimene saņem patvērumu Omānā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas ārlietu ministrs Mohameds Abdelazizs pirmdien paziņoja, ka gāztā valsts vadītāja Muammara Kadafi sievai un citiem ģimenes locekļiem ir piešķirts patvērums Omanā.

Abdelazizs žurnālistiem Katarā teica, ka Kadafi ģimenes locekļi no Alžīrijas ir pārcēlušies uz Omānu pēc tam, kad šī valsts piedāvāja viņiem patvērumu.

Lībijas ārlietu ministrs nesniedza detalizētāku informāciju, tomēr tiek uzskatīts, ka Kadafi atraitne Safija un trīs gāztā un nogalinātā Lībijas līdera bērni, kā arī mazbērni no Alžīrijas prom devās pagājušā gada nogalē.

Abdekazizs teica, ka ir pāragri runāt, vai Lībija varētu lūgt Kadafi ģimenes locekļu izdošanu, tomēr viņš aizstāvēja Omānas tiesības uzņemt Kadafi ģimeni.

Viens no Kadafi dēliem Saifs al Islāms atrodas apcietinājumā Lībijā.

Omānas amatpersonas oficiālus komentārus par patvēruma piešķiršanu Kadafi ģimenes locekļiem nav sniegušas.

Abdelazizs un citu reģiona valstu pārstāvji Katarā ieradušies uz Arābu līgas samitu.

Lībijā 2011.gada februārī sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada, un tas tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Pēc tam ir notverti un tiesāti vairāki viņa režīma pārstāvji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu