Kadafi apsverot atkāpšanos; NATO apsver militārās sankcijas (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parādījušās ziņas, ka Lībijas līderis Muamars Kadafi meklē veidu, kā pamest valsti.

Kadafi esot piedāvājis Bengazī izveidotajai nacionālajai padomei sasaukt nacionālo kongresu, lai apspriestu savas atkāpšanās nosacījumus. Par viņa plānu par iespējamo atkāpšanos ziņo raidsabiedrība "Al Jazeera", atsaucoties uz avotiem opozīcijas padomē.

Kadafī opozīcijas padomei esot lūdzis drošību sev un savai ģimenei apmaiņā pret netraucētu izbraukšanu no Lībijas.

Tiesa, opozīcija piedāvājumu jau ir noraidījusi, jo tas nozīmētu Kadafī aiziešanu no amata ar godu. Šādu aiziešanu opozīcija uzskata par aizvainojošu nemieros bojā gājušajiem.

NATO grib apturēt lidojumus virs Lībijas

Tikmēr Lielbritānija un Francija sākušas izstrādāt ANO rezolūciju, kas aizliegtu lidojumus virs Lībijas teritorijas. Oficiāli par to plānots ziņot ceturtdien, NATO sanāksmē.

Tā dēvētā lidojumiem aizliegtās zonas noteikšana ir ļoti nopietns lēmums, jo ar to tiek dota oficiāla atļauja notriekt tās lidmašīnas, kuras šajā zonā ir ielidojušas. Jāatgādina, ka iepriekšējā valsts, kurā bija šādi noteikumi, bija Irāka, un tad tas noveda pie daudzu tūkstošu cilvēku bojāejas.

Ideju par šādas zonas noteikšanu ir atbalstījis arī Arābu līgas ģenerālsekretārs. Tikmēr Krievija kategoriski iebildusi pret nodomu lietot Lībijā militāru spēku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu